Recensie Bumba Vormblokken

Naam:

Bumba Vormblokken

Producent: Studio 100
Adviesprijs: €12,99
Leeftijdscategorie: 0-4 jaar

Verkooptekst fabrikant: Laat jouw kindje kennis maken met verschillende vormen zoals cijfers en letters met de vormenblokken van clowntje Bumba. Op drie van de vlakken staan afbeeldingen van clowntje Bumba of een van zijn circusvriendjes en in de andere vlakken zitten gaten om de juiste vormen in te doen. Stimuleert de hand- oogcoördinatie.
Klopt dit: Het stimuleert de hand- oogcoördinatie. De uitvoering van het product kan vele malen beter.

Recensie Bumba Vormblokken

Bumba VormblokkenLeuk! Vormblokken van de bekende kinderheld Bumba! Deze kubus met Bumba en zijn vriendjes erop nodigt direct uit om aangeschaft te worden voor de kleine schat. Vrolijke kleuren en plaatjes zijn afgebeeld op de buitenkant van de kubus en in de kubus zitten vormblokjes, cijfers en letters welke in de juiste gaten gestopt moeten worden.

Allemaal ingrediënten voor een goed stuk speelgoed. Maar helaas heeft dit product een aantal fikse minpunten:
Allereerst de deksel. De deksel van deze kubus gaat voor kleine kinderen lastig open waardoor ze de interesse in deze kubus met vormblokken al snel verliezen. Wanneer de deksel dan eindelijk open is valt de deksel erg snel en te gemakkelijk weer dicht, auw! De deksel valt zo gemakkelijk dicht dat wanneer er blokjes uit de kubus gehaald worden het te snel dicht valt op het handje dat net de kubus in is gegaan. Dat levert al snel tranen op.

Verder laat de deksel erg snel los wanneer het iets te ver doorgedrukt wordt bij het openen ervan.

Nu snap ik waarom de prijs vrij laag is van dit product. Wanneer er iets meer aandacht aan besteed zou zijn was het hele deksel probleem er niet geweest en zou dit een topproduct zijn. Blokjes in verschillende vormen in de juiste gaten stoppen stimuleert namelijk de hand- oogcoördinatie en een kind leert hiermee tegelijkertijd spelenderwijs de vormen en kleuren. Maar met deze kwaliteit is het plezier al gauw verdwenen en beland dit speelgoed in een hoek waar het vervolgens niet meer uitkomt.

Jammer, want ik (en vele kinderen) vinden Bumba een erg leuke clown…

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 5/10

Dit vind je misschien ook leuk...