Speelgoed van het jaar 2013 bekend

Speelgoed van het Jaar 2013Gisteren op 6 november 2013 zijn de winnaars van de veertigste Speelgoed van het Jaar verkiezing bekend gemaakt. De Speelgoed van het Jaar verkiezing bestaat uit vijf verschillende categorieën met elke categorie een eigen winnaar. In Pakhuis De Zwijger te Amsterdam werd de uitslag van de Speelgoed van het jaar 2013 verkiezing wereldkundig gemaakt door Chazia Mourali.

Winnaar categorie 0 t/m 2 jaar
Nino/Nina, Mijn Interactieve Knuffelbeer van VTech; een gepersonaliseerde knuffelbeer voor kinderen van 6 tot 36 maanden die de naam van jouw kind onthoudt, verhaaltjes kan vertellen en een kind een dagritme leert en liedjes zingt.

Winnaar categorie 3 t/m 5 jaar
Lego Duplo Luxe Treinset van Lego; een luxe treinset met een locomotief die geluiden maakt, een echt werkende kraan en meer dan 160cm rails.

Winnaar categorie 6 t/m 8 jaar
Furby van Hasbro; een interactieve furby die zijn karakter ontwikkeld terwijl je met hem speelt. Een Furby heeft een eigen willetje.

Winnaar categorie 9+
Rockboard Scooter Original van Niens-Trading; het buitenspeelgoed van dit moment. Een ‘scooter’ / step waarmee je kunt steppen zonder de grond te raken.

Winnaar categorie 12-99 jaar gezelschapsspellen
Triominos Tri-Balance van Goliath; een nieuwe variant van Triominos. In deze versie van Triominos moet je het spelbord in balans raken om je punten te behouden.

De uitslag van deze verkiezing is gebaseerd op stemmen die de consument heeft kunnen uitbrengen op de website van de Speelgoed van het Jaar verkiezing en tijdens de speeldag in Hoorn waar de genomineerde stukken speelgoed ook getest kon worden.

De genomineerde stukken speelgoed waren al eerder door een vakjury geselecteerd. Belangrijk is dat de stukken speelgoed een pedagogisch karakter hebben en voldoen aan bepaalde criteria zoals speelwaarde, duidelijkheid van de beschrijving, aantrekkelijkheid van het stuk speelgoed en de juiste prijs/kwaliteit verhouding. Dit jaar zijn er door meer dan 12.500 mensen stemmen uitgebracht op de genomineerde producten. Meer informatie over Speelgoed van het jaar vind je op de Speelgoed van Jaar pagina.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit vind je misschien ook leuk...