Recensie FIFA 14

Naam:

FIFA 14

Producent: Electronic Arts
Adviesprijs: €59,95
Leeftijdscategorie: 3+

Verkooptekst fabrikant: Elke stap telt en spat van het scherm als de lenige en dynamische spelers als echte voetballers over het veld rennen. De realistische balweergaven bepalen de baan. Spelers kunnen vanaf een afstand met veel kracht tegen de bal trappen, maar ze kunnen ook lage, nauwkeurige shots uitvoeren.
Klopt dit? Eerlijk gezegd: ja dit klopt!

Recensie FIFA 14

FIFA 14 Deze recensie over FIFA 14 gaat over de Sony Playstation 3 versie van FIFA 14. FIFA kent natuurlijk al een lange reeks en wordt sinds 1992 ieder jaar opnieuw en verbeterd uitgebracht. Elke nieuwe versie kent een verbeterde gameplay en bevat een update met de juiste samenstellingen van de verschillende voetbal competities en spelers. Er zijn zelfs FIFA edities van EK’s en WK’s.

FIFA 14 is sinds kort uit voor o.a. de Nintendo Wii, 3DS, Playstation 3 en Xbox 360 en kan alleen, met meerdere spelers en zelfs online tegen anderen gespeeld worden. Er zijn in deze versie van FIFA maar liefst 33 competities beschikbaar waaronder de Nederlandse Eredivisie, de Belgische Jupiler Pro League, de Duitse Bundesliga, de Engelse Premier League, de Spaanse Primera Division, de Italiaanse Serie A, de Franse Ligue 1 en meer.

Een leuk detail van FIFA 14 is dat het nationale voetbalelftal van Montenegro voor het eerst beschikbaar is in een FIFA editie.

De bewegingen in FIFA 14 zijn nauwkeuriger geworden waardoor de levendige bewegingen nog realistischer worden en het spel nauwkeuriger. Een andere nieuwe functie in FIFA 14 is ‘de bal afschermen’ waarmee je het tempo uit een wedstrijd kan halen en je al dribbelend langer in balbezit kunt blijven. Verder is ‘Zuiver schieten’ nieuw in FIFA 14. Dit houdt in schoten nog realistischer zijn maar je wel rekening moet houden met hoe je de bal raakt. Ook heb je in FIFA 14 intelligente teamgenoten, zo houden verdedigers tijdens de aanval beter positie achterin en houden de aanvallers de buitenspelval van de tegenstander goed in de gaten en nemen ze goed positie in om vrij aangespeeld te kunnen worden.
In het speltype ‘carrière’ heb je vanaf nu ook scouts van een professioneel niveau die in staat zijn onbekend talent te scouten. Je zet vrij eenvoudig een netwerk van scouts op en verzamelt daarmee allerlei informatie over de nog te ontdekken toppers. Zelfs buiten de transferperiode kun je nu nog op zoek gaan naar talent en bij het ingaan van de transferperiode direct toeslaan.

FIFA 14 is wederom een verslavend spel met prachtige graphics, alleen vergelijken met FIFA 13 zijn de graphics niet heel veel verbeterd wat op zich niet erg is want het ziet er gewoon goed uit. Ondanks dat FIFA uitdagend blijft heb je het spel vrij snel onder knie. FIFA 14 is veel realistischer geworden dan al zijn voorgangers en is voor de voetbalfan een absolute aanrader.

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 9/10

Dit vind je misschien ook leuk...