Recensie LEGO Marvel’s Avengers

Naam: LEGO Marvel’s Avengers
Producent: Warner Bros.
Adviesprijs: €36,99
Leeftijdscategorie: 7+
Platform: Nintendo 3DS/2DS (ook beschikbaar voor PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, Wii U, PS Vita en PC)

Verkooptekst fabrikant: Verzamel zoveel mogelijk superkrachten. Beleef je favoriete momenten uit Marvel’s ‘The Avengers’ en ‘Avengers: Age of Ultron’ in klassieke LEGO®-stijl.
Klopt dit? Dat weten we niet, want we hebben beide films niet gezien…. (Shame on us!) Maar het spel is alleraardigst.

Over LEGO Marvel’s Avengers 3DS

Recensie LEGO Marvel's AvengersHet is nu de tweede keer dat wij van Speelgoed Magazine een LEGO-game voor de 3DS bespreken – want na LEGO Jurassic World is het nu de beurt aan LEGO Marvel’s Avengers – en dat schept wel verwachtingen. Is dit spel net zo goed? (Jurassic World kreeg een 9 – redactie)

Recensie LEGO Marvel’s Avengers voor Nintendo 3DS

Het spel draait om de klassieke strijd tussen goed en kwaad. Een buitenaardse kracht wil de aarde en het hele universum in haar macht krijgen. De agenten en superhelden van de geheime organisatie SHIELD moeten dat voorkomen. Het verhaal wordt verteld door middel van in-game-filmpjes die bijna naadloos overgaan in het spel. Als speler neem je in verschillende missies de rol van een superheld of special agent aan. De camera hangt schuin boven de speler, waardoor je de omgeving goed kunt zien. Het 3D-effect voegt echt een dimensie toe, al is het ook op de 2DS prima te spelen.

Recensie LEGO Marvel's AvengersHet hoofddoel van deze missies is natuurlijk om ze tot een goed einde te brengen en zo verder te komen in het verhaal. Maar de missies bevatten ook een aantal subdoelen, die niet altijd door het karakter waarmee je in eerste instantie speelt, kunnen worden voltooid omdat ze er niet de juiste kracht of eigenschap voor hebben. Hoe verder je in het spel komt, des te meer karakters je vrij speelt, waarmee je dan weer oude missies opnieuw kunt spelen.

Het zijn overigens niet de minste helden die je tegenkomt: Captain America, The Hulk, Iron Man, Thor, The Black Widow. In totaal zijn er meer dan honderd helden vrij te spelen, elk met hun eigen specifieke krachten.

De missies spelen zich op de hele wereld (en daarbuiten) af. Je bent trouwens niet alleen gebonden aan de opdracht. Tijdens verschillende missies kun je ervoor kiezen om de opdracht even te laten voor wat het is om vrij rond te lopen. Zo kun je het gebied verkennen en er ook nog sub-missies in uitvoeren. Bijvoorbeeld in New York, deze stad is in Lego-stijl nagebouwd en je waant je echt in die metropool.

Het spel bevat twee save-slots, waardoor twee spelers het kunnen spelen zonder elkaars voortgang te beïnvloeden. De filmpjes welke bij de missies horen, zijn ook los terug te kijken (maar wel pas nadat ze vrijgespeeld zijn natuurlijk).

Recensie LEGO Marvel's Avengers

Conclusie recensie LEGO Marvel’s Avengers voor Nintendo 3DS

We zijn erg onder de indruk van dit spel. Het evenaart probleemloos LEGO Jurassic World en gaat daar zelfs overheen. De kwaliteit spat er af. Grafisch is het echt dik in orde en ook de muziek is verwennerij voor je oren. Je ziet dat de makers het met liefde voor het spel gedaan moeten hebben, al blijft het natuurlijk een commercieel product. De LEGO Games voor de Nintendo devices zijn stuk voor stuk tot in detail prima in orde.

Recensie LEGO Marvel's AvengersDe superhelden zijn tot in de puntjes uitgewerkt. Niet alleen wat betreft uiterlijk – de animaties die bij de verschillende gedaanten van Iron Man horen verdienen ook een groot compliment – , maar ook qua stemmen, want die worden ingesproken door de originele acteurs uit de films.

De herspeelbaarheid van de missies is ook een grote troef, want je wilt als speler natuurlijk alle sub-missies ook voltooid hebben. En daar ben je wel even zoet mee. Net als met het met vrij verkennen van New York.

Een kleine minpuntje is dat het spel een leeftijdsindicatie van 7 jaar heeft meegekregen en dat vinden wij voor sommige missies best jong. Er wordt heel wat gemept in het spel en hoewel dat in LEGO-stijl gebeurt (dus zonder bloed en vliegende ledematen) hadden wij daar op momenten wel onze bedenkingen bij!

Ander minpuntje is dat je tijdens een missies nooit echt af kunt zijn. Want als je verslagen wordt, begin je op datzelfde punt weer opnieuw met volle energie. Als straf raak je wel een aantal van de verzamelde munten kwijt, maar die kun je altijd nog weer bij elkaar spelen bij een latere poging, als je weet hoe je de missie moet voltooien zonder verslagen te worden.

Maar los daarvan: LEGO Marvel’s Avengers is een super(helden)spel dat de aanschaf zeker waard is. Of je nu liefhebber van superhelden bent of niet.

Grafisch: 9,5/10
Geluid: 9,5/10
Spelervaring: 9/10
Herspeelbaarheid: 8,5/10

De eindconclusie door de redactie van SpeelgoedMagazine.nl is dat de recensie LEGO Marvel’s Avengers voor Nintendo 3DS wordt gewaardeerd met een verdiende negen. Kanttekening is dat de PEGI zeker op 10 moet staan. Qua game-ervaring niets dan lof over dit spel.

Waardering recensie LEGO Marvel’s Avengers voor Nintendo 3DS door SpeelgoedMagazine.nl: 9/10

Dit vind je misschien ook leuk...