Recensie 5 Seconden

Recensie 5 seconden

Spel: 5 Seconden
Producent: Megableu
Adviesverkoopprijs: €22,95
Leeftijdscategorie: 6+

Verkooptekst: Het razendsnelle woordspel voor snelle denkers!
Klopt dit? Een razendsnel antwoord: uhmm… ja!

Recensie 5 Seconden

5 Seconden van Megableu is het razendsnelle woordspel voor snelle denkkers. Het doel van dit spel is om op zoveel mogelijk vragen drie juiste antwoorden te geven in slechts 5 seconden per vraag en zo als eerste de finish te bereiken.

De jongste speler (zoals gebruikelijk bij de meeste gezelschapsspellen) mag beginnen. Daarna speelt iedereen om de beurt met de klok mee. De speler rechts van de speler die aan de beurt is, neemt de bovenste kaart van de stapel en leest deze hardop voor. Alle vragen beginnen met ‘Noem drie…’ gevolgd door de vraag. Dan wordt de timer gedraaid en heeft de speler links precies 5 seconden om de drie antwoorden te geven. Bij 3 goede antwoorden mag je pion een vakje vooruit op het speelbord. De speler die als eerste op het vakje Finish staat, heeft het spel gewonnen.

Conclusie recensie 5 seconden

Binnen 5 seconden 3 goede antwoorden geven, terwijl de timer loopt. Het lijkt zo gemakkelijk, maar is moeilijker dan het lijkt. De druk wanneer je medespelers je aankijken kan soms te hoog worden. Dit maakt het spel zo leuk. Wie kan de druk het best aan?

In de doos zitten 552 vragen en 200 junior vragen, zodat ook jonge spelers mee kunnen doen aan het spel. Vragen zoals: noem drie dingen die groen zijn. Zo kun je dit spel met enkel volwassenen spelen, maar ook samen met je kinderen, neefjes en/of nichtjes. Dit spel kan met drie tot zes spelers gespeeld worden.

Het spel is niet heel ingewikkeld, maar wel enorm leuk om te spelen door de vrijheid in antwoorden die je kunt geven en de druk om snel de antwoorden te geven. Samengevat waarderen wij dit spel met een 7,5 en is het een aanrader om in huis te hebben.

Waardering recensie 5 seconden door redactie SpeelgoedMagazine.nl: 7,5 / 10

Dit vind je misschien ook leuk...