Recensie Bordspel Peaky Blinders

Spel: Peaky Blinders – Under New Management
Producent: Just Games
Adviesverkoopprijs: €34,95
Leeftijdscategorie: 12+

Verkooptekst: Reis terug in de tijd naar het Birmingham van de jaren twintig. Speel je eigen rol in een spannende gangsteroorlog tussen verschillende groepen. Verhoog je persoonlijke statistieken zoals charisma, kracht en intelligentie om zo je tegenstanders te verslaan en je missie te volbrengen. Maar dit kan je niet alleen. Creëer een netwerk van vrienden en vijanden, investeer in rum, auto onderdelen, wapens of paardenraces en ga de strijd aan met je grootste rivalen. Word de meest gevreesde gangster van Birmingham!
Klopt dit? Hier hebben we lang op gewacht en nu is het zover! Wij zijn de Peaky Blinders!

Recensie Bordspel Peaky Blinders – Under New Management

Recensie Bordspel Peaky Blinders Under New Management

Wie kent de Shelby Familie niet van Netflix? De serie over gangster familie uit de jaren ’20 van de vorige eeuw uit Birmingham die zich de Peaky Blinders noemen. Na 5 seizoenen is er nu eindelijk het bordspel en kun je zelf de leiding nemen. Ben jij er klaar voor?

Over het bordspel Peaky Blinders – Under new management

In dit spel ga je terug in de tijd en kom je terecht in de jaren twintig van de vorige eeuw in Birmingham om je eigen rol te spelen in een spannende gangsteroorlog. Je krijgt aan het begin van het spel 3 mission-kaarten. Ben je de eerste die de opdrachten van deze kaarten hebt behaald? Dan win je het spel.

Het bordspel van de Peaky Blinders heeft een speelbord welke uit 4 zones bestaat. Per ronde speelt iedere speler in dezelfde zone, waarbij iedere zone bestaat uit een voorbereidingsfase, een actiefase en de open game state.

Het spel start in zone 1 (Small Heath), waarna Birmingham City (zone 2), Camden Town (zone 3) en Central London (zone 4) volgen. Na zone 4 wordt de Epsom Derby gespeeld op het zijbord. Deze zones worden herhaald in deze volgorde tot het spel voorbij is.

Tijdens het spel kun je beloningen ontvangen waarmee je materialen beter worden, maar ook waarmee de verdenking minder wordt. Je moet er voor zorgen dat je niet te verdacht wordt. Wanneer je suspicion meter vol is verlies je de strength henchman. Je mag de strength henchman dan niet meer gebruiken tijdens het spel totdat deze is vrijgekocht.

Gedurende het spel zijn er in iedere zone conflicten en aanvallen en moet je ondertussen je missies behalen. Heb je als eerste je control missie en de twee andere missies behaald? Dan heb je het spel gewonnen!

Recensie Bordspel Peaky Blinders - Under New Management van Just Games

Conclusie Recensie Bordspel Peaky Blinders – Under New Management

Als fan van de Peaky Blinders ben ik wellicht een beetje bevooroordeeld. Desondanks heb ik kritisch het spel bekeken, gespeeld en beoordeeld. Ook heb ik geluisterd naar de mening van mijn medespelers.

Voordat je het spel goed kunt spelen, ben je wel even bezig met het doornemen van de spelregels. Wanneer je dit gedaan hebt, is het af en toe nog steeds zo dat de spelregels erbij gepakt moeten worden. Spelenderwijs kom je er zo steeds meer in en begin je het spel beter te begrijpen. Na een paar keer spelen zit je er helemaal in en wordt het steeds leuker.

Gemiddeld duurt een spelletje Peaky Blinders – Under New Management 90 minuten. Doordat het spel zo uitgebreid is, is het zeer goed herspeelbaar en verveeld het niet. Zelfs voor iemand die de Peaky Blinders niet kent, is het een leuk spel. Daarbij wel toegegeven dat het spel nog leuker wordt wanneer je de serie ook gaat kijken.

De recensie over het bordspel Peaky Blinders – Under New Management wordt gewaardeerd met een meer dan verdiende 8,5.

Waardering recensie bordspel Peaky Blinders – Under New Management: 8,5 / 10

Dit vind je misschien ook leuk...