Recensie Vos Laat Los!

Product: Vos Laat Los!
Producent: Goliath Games
Adviesverkoopprijs: €24,99
Leeftijdscategorie: 4+

Verkooptekst fabrikant: Red de kippen uit de broek van de klunzige vos! Wanneer het begint te schemeren, sluipt de vos rond het kippenhok om slapende kippen te stelen… Gelukkig is hij onhandig en zo hebberig om zijn zakken te vullen, dat z’n broek vanzelf naar beneden valt.
Klopt dit? De kippen moeten gered worden uit de broek van de klunzige vos, dus ja… het klopt!

Recensie Vos Laat Los!

Recensie Vos Laat LosHet spel Vos Laat Los van Goliath Games is genomineerd voor de Speelgoed van het Jaar 2016 award en dat is niet voor niets! Vos Laat Los is een spel voor kinderen vanaf vier jaar en geschikt voor twee tot vier spelers. Het spel duurt niet te lang, dus perfect voor de jonge kids.

Over Vos Laat Los!

In de doos van het spel Vos Laat Los vinden we een vos met een broek, 21 kippen, vier kippenhokken, een dobbelsteen, een stickervel en een handleiding. Het doel van dit spel is om als eerste speler je vijf kippen veilig naar je kippenhok te brengen. Is je dit als eerste speler gelukt? Dan heb je gewonnen!

Vos Laat Los van Goliath GamesOm te beginnen beweeg je de armen van de vos naar boven, draai je de vos ondersteboven en trek je aan het touwtje onder zijn voeten. Plaats de broek om zijn middel en duw zijn armen terug naar beneden. Plaats de vos nu in het midden van het speelveld en leg de kippen bij elkaar. Geef iedere speler een kippenhok. De speler die aan de beurt is rolt de dobbelsteen en stops zoveel kippen als aangegeven in de broek van de vos. Voor het einde van de beurt moet de speler eenmaal op het hoofd van de vos drukken tot je een klikgeluid hoort. Gebeurt er niets? Dan is de volgende speler aan de beurt.

Maar… omdat de vos zo hebberig is, verliest hij vanzelf zijn broek. Red zo snel mogelijk alle kippen wanneer dat gebeurt. Je moet ze één voor één vangen en in je kippenhok stoppen. Je mag ze echter maar met één hand pakken. Heb jij alle plekken gevuld met een kip? Roep dan ‘Vos laat los’ en je hebt het spel gewonnen!

Conclusie recensie Vos Laat Los!

Een spelletje Vos Laat Los duurt ongeveer vijftien minuten. De perfecte tijd voor jonge kinderen. Niet te lang en niet te kort. Wanneer de broek van de vos afzakt, hebben de kinderen de grootste lol. De spanning vooraf wanneer dit gaat gebeuren maakt het spel leuk.

De gebruikte materialen voor dit spel zijn stevig en degelijk. De meegeleverde handleiding is duidelijk een eenvoudig.

Wij begrijpen waarom dit spel is genomineerd voor de Speelgoed van het Jaar 2016 verkiezing. De recensie Vos Laat Los wordt door SpeelgoedMagazine.nl gewaardeerd met een verdiende negen!

Waardering recensie Vos Laat Los door SpeelgoedMagazine.nl: 9/10

Dit vind je misschien ook leuk...