Recensie GOULA Kalenderklok

Naam: GOULA Kalenderklok
Producent: Koninklijke Jumbo
Adviesprijs: €19,99
Leeftijdscategorie: 3+

Verkooptekst: Een houten klok met daarop maanden, dagen, seizoenen en het weer. Hiermee kunnen kinderen op een visuele manier leren hoe alles samenhangt.
Klopt dit? Geen woord is gelogen…

Recensie GOULA Kalenderklok

Recensie GOULA KalenderklokVan Koninklijke Jumbo kregen wij de GOULA Kalenderklok die wij afgelopen week in een prijsvraag mochten weggeven. De GOULA Kalenderklok is een product uit de houten speelgoed collectie van Koninklijke Jumbo en is ontwikkeld om kinderen vanaf een jaar of drie de tijd te leren. De GOULA Kalenderklok is gemaakt van duurzaam hout en bevat vrolijke kleuren.

Over GOULA Kalenderklok

Met deze kleurrijke, houten kalenderklok leer je je kind niet alleen klok kijken, maar ook de dagen van de week, de maanden, de dagen van de maand, de seizoenen en de verschillende weertypen.

De wijzers van de klok kun je draaien waardoor je samen met je kind kunt oefenen op klok kijken. De buitenste ring is voorzien van de cijfers één tot en met twaalf en in stappen van vijf de minuten tot en met zestig. De binnenste ring bevat de getallen dertien tot en met vierentwintig.
Boven de klok worden de dagen van de maand weergegeven door middel van cijfers (één tot en met eenendertig). De houten rode knop die bij deze cijfers bevestigd is, kun je bewegen en draaien zodat de juiste dag van de maand wordt aangegeven.
Rechts van de klok staan de maanden, die ook middels een houten rode knop op de juiste maand gezet kan worden. De kleuren die de maanden hebben, zijn ook aan de seizoenen onder deze maanden gegeven. Zo weet het kind precies welk seizoen bij welk maanden hoort.
Aan de linkerkant van de klok zijn de dagen van de week te vinden. Wederom middels een houten rode knop is aan te geven welke dag het vandaag is.
Onder de klok vind je de verschillende weertypen: zon, zon en wolken, regen, wolken, sneeuw, wind en mist. Ook de weertypen zijn aan te geven middels een houten rode knop.

Conclusie recensie GOULA Kalenderklok

Deze houten GOULA Kalenderklok is gemaakt van stevig, duurzaam hout en is voorzien van vrolijke kleuren en daardoor aantrekkelijk voor jonge kinderen. De GOULA Kalenderklok bevat vele elementen die allemaal bij elkaar horen en daardoor aantrekkelijk is voor opgroeiende kinderen die leergierig zijn. Voor nieuwsgierige kinderen is de GOULA Kalenderklok daarom een absolute aanrader. Deze klok is verder ideaal voor een ouder/kind moment samen, omdat je het kind de verschillende elementen uit moet leggen.
Over het ontwerp van deze kalenderklok is goed nagedacht. Een voorbeeld hiervan zijn de kleuren die de maanden en de seizoenen hebben, waardoor een kind gemakkelijk kan zien welke maanden bij welke seizoenen horen. De GOULA Kalenderklok is volgens ons een product zonder minpunten. Al met al verdiend dit product een goede waardering en daarom eindigt de recensie GOULA Kalenderklok met een verdiende 10 als rapportcijfer.

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 10/10

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit vind je misschien ook leuk...