Recensie SmartMax Lighthouse

Naam:

SmartMax Lighthouse

Producent: SmartMax
Adviesprijs: €39,95
Leeftijdscategorie: 1+

Verkooptekst fabrikant: Maximale creativiteit! Met deze uitgebreide set, waaronder 2 lichtgevende staven, kan je eindeloos bedenken en bouwen! Alle onderdelen kunnen worden gecombineerd met de bestaande SmartMax-sets. Samen met de staven en metalen ballen, kom je tot een eindeloze reeks mogelijkheden.
Klopt dit? Absoluut! SmartMax laat kinderen op een creatieve manier met deze set spelen.

Recensie SmartMax Lighthouse

SmartMax LigthousePas geleden werd ik benaderd door SmartMax en een fijn gesprek over speelgoed volgde. Vervolgens hebben ze hun nieuwste creatie, SmartMax Lighthouse, opgestuurd om dit te laten testen door de kinderen van ons testpanel.

Wat is SmartMax Lighthouse?
SmartMax Lighthouse is een nieuwe set uit de SmartMax collectie van magnetische staven en ballen waarmee op een creatieve wijze gebouwd kan worden. Het speciale aan deze nieuwe set zijn de twee lichtgevende staven welke vanzelfsprekend ook magnetisch zijn. Met één druk op de knop gaan de lichten in deze staaf aan, wanneer je nog een keer op de knop drukt gaan ze afwisselend knipperen.
In deze set vind je negen metalen ballen, 2 lichtgevende staven (rood en groen), 8 kleine magnetische staven, 4 lange magnetische staven, 4 kromme magnetische staven en 9 metalen ballen. SmartMax Lighthouse voldoet aan de strenge veiligheidsnormen van de EU en is absoluut veilig om mee te spelen voor jonge kinderen. Deze set kan gecombineerd worden met andere sets van SmartMax.

Testresultaten SmartMax Lighthouse

SmartMax Lighthouse Creatie

SmartMax Lighthouse Creatie met lichtgevende staven

Toen de doos van SmartMax Lighthouse werd geopend slaakte ons jonge testpanel vrijwel direct vreugdekreten uit, helemaal toen de lichtgevende staven werden aangezet. Nadat ik liet zien wat je met dit magnetische speelgoed kunt doen, ging het oudste lid van dit jonge testpanel direct aan de slag met bouwen. Op de doos staan enkele voorbeelden die eerst werden na gebouwd door ons panellid om vervolgens verder te gaan met eigen ontwerpen wat zeer goed is gelukt.

Het leuke aan dit speelgoed van SmartMax is dat jonge kinderen spelenderwijs hun fantasie leren gebruiken en hun motoriek verbeteren. Verder leren ze wat een magneet nu eigenlijk is en dat gelijkwaardige polen niet aan elkaar kleven, maar dat dezelfde polen elkaar juist afstoten. Kinderen met veel fantasie bouwen niet alleen met SmartMax, ze bedenken ook andere spelletjes zoals ons jongste lid van het testpanel: een lichtgevende staaf met metalen bal erop kan immers ook als microfoon gebruikt worden door een popster in spe!

Eindoordeel SmartMax Lighthouse
In eerste instantie zul je misschien denken dat SmartMax Lighthouse vrij duur is, maar wanneer je alle plussen en minnen bij elkaar optelt valt dit best mee. Jonge kinderen vinden dit namelijk erg leuk en kunnen hier uren en dagen achter elkaar mee spelen. Ook de materialen die gebruikt zijn voor dit speelgoed zijn van kwalitatief hoog niveau waardoor dit speelgoed lang mee gaat en hufterproof is! Dat is bij speelgoed voor kleine kinderen namelijk erg belangrijk. Nu de plussen bij elkaar zijn opgeteld kom ik erachter dat er eigenlijk geen minnen zijn. Het is dan ook niet vreemd dat SmartMax al vele prijzen in ontvangst heeft mogen nemen zoals Speelgoed van het Jaar 2012 in België, Creative Child Magazine 2012 Multiple Award Winner en meer.

De eindconclusie is dan dat ik niet anders kan dan SmartMax Lighthouse een 10 te geven!

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 10/10

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Claire schreef:

    Erg leuk speelgoed voor jong en oud, zelfs ik speel graag met de kids mee!