Recensie Fisher-Price Doktersset

Naam: Fisher-Price Doktersset
Producent: Mattel
Adviesprijs: €16,99
Leeftijdscategorie: 3-6 jaar

Verkooptekst fabrikant: Doktersset met echt werkende stethoscoop! Kinderen kunnen met deze set urenlang spelen dat ze de dokter zijn met al deze accessoires.
Klopt dit? Kinderen kunnen hier hun poppen en knuffels inderdaad weer beter mee maken.

Recensie Fisher-Price Doktersset

Recensie Fisher-Price DokterssetIn deze recensie over de Fisher-Price Doktersset beschrijf ik een stuk speelgoed waarmee de fantasie van kinderen goed gestimuleerd kan worden en waarmee ze soms wel urenlang kunnen spelen. In deze set van Fisher-Price vind je een stethoscoop, een bloeddruk meter, een instrument om de oren mee te controleren, een thermometer, een spuit, een stuk verband en een opbergtas voor al deze medische apparatuur.

Over de Fisher-Price Doktersset

Veel kinderen hebben prachtige dromen en willen later politie agent, brandweerman of dokter worden. Met de Fisher-Price Doktersset kunnen ze al een start maken met deze dokters droom. De dokters instrumenten die in deze doktersset zitten,zijn allen gemaakt van kunststof en zeer stevig. Het is zo gemaakt dat de onderdelen niet snel kapot kunnen gaan.
Kinderen kunnen met dit speelgoed bekend raken met de dokters attributen en kunnen het daardoor wellicht minder spannend vinden om echt bij de dokter op bezoek te gaan. Met de Fisher-Price Doktersset kunnen ze hun poppen, knuffels, papa’s en mama’s weer beter maken en zijn zij de dokter.

Conclusie recensie Fisher-Price Doktersset

Al met al is deze doktersset van Fisher-Price een stuk speelgoed van degelijke kwaliteit en heeft het veel pluspunten zoals hierboven al beschreven. Toch zijn er wel een aantal minpunten aan deze set van Fisher-Price. De stethoscoop zou volgens de beschrijving van de fabrikant echt werken: ‘Kinderen kunnen zelf hun hart horen met deze stethoscoop’. Hiervoor moet je wel een heel harde hartslag hebben. Wanneer je met je vinger op de stethoscoop tikt of erin blaast hoor je dit wel.
Het verbandje wat bij deze set hoort is ook gemaakt van hard kunststof. Daardoor zit het niet lekker om de pols van een kind en kan het zelfs zeer doen. Over de overige instrumenten uit deze set heb ik geen klachten. Wel over de meegeleverde opbergtas. Omdat het een tas is waarvan de bovenkant open is, vallen de spullen die je in deze tas opruimt eruit wanneer je dit in een grote speelgoedkist stopt en dat is jammer.
Tip voor de fabrikant: zorg ervoor dat de tas in zijn geheel afgesloten kan worden, maak het verband van ander materiaal en schrap de tekst over de stethoscoop.
Ondanks deze minpunten heeft deze set sterkere pluspunten waardoor de Fisher-Price Doktersset gewaardeerd wordt met een 7.

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 7/10

Dit vind je misschien ook leuk...