Recensie Stapel Balansspel

Naam:

Stapel Balansspel

Producent: Thimble Toys
Adviesprijs: €4,99
Leeftijdscategorie: 3+

Verkooptekst fabrikant: Houd het spel in balans maar probeer tegelijk ook zo veel mogelijk punten te verzamelen! Met een beetje geluk en een stabiele hand word jij de winnaar van dit spannende balansspel!
Klopt dit: Dit klopt voor de volle 100%.

Recensie Stapel Balansspel

Stapel BalansspelDoordat dit spel voor kinderen vanaf drie jaar maar €4,99 kost, verwachte ik niet al teveel van dit spel. Maar schijn bedriegt want dit is een erg leuk spel en de prijs voor het Stapel Balansspel is daarom zelfs aan de lage kant.

Het Stapel Balansspel is een strategisch behendigheidsspel voor twee tot vier spelers. Het balansbord zet je op een standaard en beweegt bij elke zet. Iedere speler pakt nu een set met schijfjes van een bepaalde kleur en je bent klaar om het Stapel Balansspel te spelen. Om te bepalen wie er mag beginnen kun je met de dobbelsteen gooien of ervoor kiezen dat de jongste speler mag starten met dit spel.
Let op: zorg voor een pen en een stuk papier om de scores op bij te houden.
Om te beginnen met je beurt pak je de dobbelsteen en gooi je ermee. Wanneer je een twee gooit dien je een schijf ergens op het balansbord te plaatsen in het gebied van de twee. Gooi je een drie zet je de schijf in het gedeelte van de drie, enzovoort. Wanneer je een zes gooit mag je zelf bepalen waar je het schijfje plaatst op het balansbord. Zorg ervoor dat je tijdens het plaatsen van een schijf het bord niet laat omvallen want dan heb je verloren. De verschillende schijven mogen op elkaar geplaatst worden wanneer dit strategisch goed uitkomt.
De schijfjes dien je zo te plaatsen dat je er punten mee scoort. Punten kun je verdienen door 5 schijfjes op een rij te plaatsen, dit kan horizontaal, verticaal of diagonaal. Je verdient hier drie punten mee, voor ieder schijfje wat in deze rij extra op een andere schijf zit krijg je een extra punt. Voor iedere schijf die je naderhand nog op deze rij plaatst scoor je weer een extra punt. De winnaar is degene met de meeste punten nadat de schijfjes op zijn.

Voor jonge kinderen is het verstandig om zonder punten te spelen. De lol die kinderen hebben met het plaatsen van de schijfjes op het balansbord is al voldoende om dit spel keer op keer te spelen. Tegelijkertijd leren jonge kinderen om te tellen middels de ogen van de dobbelsteen.

Het materiaal is voor de advies verkoopprijs erg degelijk. Het materiaal van dit spel had zeker weten steviger kunnen zijn, maar dan zou dit spel een hogere prijs hebben. Al met al is dit een goed spel voor jonge kinderen en is het absoluut geen rommel. SpeelgoedMagazine.nl waardeert het Stapel Balansbord dan ook met een 8,5.

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 8,5/10

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit vind je misschien ook leuk...