Recensie DigiBirds

Naam: DigiBirds
Producent: Silverlit Toys Mfy Ltd.
Adviesprijs: €9,99
Leeftijdscategorie: 3+

Verkooptekst fabrikant: We tjilpen, we zingen, we bewegen! Als jij naar me fluit, ga ik een liedje voor je zingen! Ik zing alleen, of in koor.
Klopt dit? Ongetwijfeld! Ze tjilpen, zingen en bewegen. Fluit naar een DigiBirds en ze zingen een liedje voor je. Met andere DigiBirds in de buurt kunnen ze zelfs in koor zingen.

Recensie DigiBirds

Recensie DigiBirds

DigiBirds

Veel kinderen willen graag een huisdier, maar overzien de vele plichten niet die het hebben van een huisdier met zich mee brengt. Huisdieren hebben niet alleen aandacht nodig, maar moeten ook verzorgt worden. Ze moeten eten, hun hokken moeten worden schoongemaakt en ga zo maar door. Daarom heeft Silverlit Toys vogels ontwikkelt die niet verzorgt hoeven te worden: de DigiBirds!

Over DigiBirds

Recensie DigiBirdsDigiBirds zijn interactieve speelgoed vogels, geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Deze DigiBirds zijn verkrijgbaar in vrolijke, hippe kleuren en worden geleverd met een fluitje (speciaal voor de kinderen die nog niet kunnen fluiten). De DigiBirds werken op 3 LR44 batterijen die worden meegeleverd (pluspunt!). Er wordt zelfs een extra set batterijen meegeleverd (extra pluspunt!).

De DigiBirds kun je activeren door drie seconden naar de borst van de DigiBird te blazen. Om de DigiBird liedjes te laten zingen, dien je ongeveer drie seconden door de fluitring te blazen. De DigiBird kan vervolgens zijn hoofdje draaien en snavel bewegen op het ritme van de muziek.
Iedere DigiBird heeft drie ingebouwde tjilp geluiden. De DigiBirds kunnen 20 liedjes en tweets fluiten, die je vrij dient te spelen door regelmatig met de DigiBird aan de slag te gaan.

Wanneer je de DigiBird met een andere DigiBird wilt laten zingen, moet je de DigiBird op de ‘Choir’ functie zetten (dit doe je met de knop onder de borst van de vogel). Om de DigiBird alleen te laten zingen, zet je de DigiBird op ‘Solo’.
Nu de DigiBird op Solo staat, gaat de vogel tjilpen wanneer je in de richting van zijn borst blaast. Om de DigiBird te laten zingen, moet je in de richting van zijn borst fluiten: fluit een liedje en de DigiBird fluit een liedje terug.

DigiBirds App

Wanneer je in de Apple App Store of Google Play Store de DigiBirds App download, kun je veertien extra liedjes verdienen door de mini games in deze app te spelen. Speel een spelletje en wanneer je het spelletje hebt gewonnen speel je een nieuw liedje vrij. Speel het fluitje af voor de vogel en de vogel antwoord met het nieuwe liedje dat je zojuist hebt gewonnen.

Conclusie recensie DigiBirds

DigiBirdsDe DigiBird wordt geleverd met een extra set batterijen. Silverlit Toys begrijpt het! Want wanneer je een product maakt dat op batterijen werkt, moet je er batterijen bij leveren en dat is iets wat veel producenten niet doen. Dat ze bij de DigiBirds zelfs extra batterijen leveren, levert alleen maar extra pluspunten op.

Veel jonge kinderen kunnen nog niet fluiten met hun mond. Daarom is het fijn dat er een fluitje wordt meegeleverd, zodat iedereen met de DigiBird kan spelen. Extra leuk is dat er een app gedownload kan worden, waarmee nieuwe liedjes vrij gespeeld kunnen worden. De spelletjes in deze app (waarmee de liedjes verdiend kunnen worden) zijn erg gemakkelijk zodat ook de jongere kinderen (3+) de liedjes kunnen winnen.

De DigiBirds worden gemaakt van stevig kunststof en zijn voorzien van een CE markering. Door enkele kleine onderdelen aan deze vogel, (de pootjes en het snaveltje), vraag ik me af de DigiBirds wel hufterproof zijn voor kinderen van drie jaar? Jonge kinderen kunnen nog wel eens lomp zijn. Maar wanneer ze gebruikt worden waar ze voor bedoeld zijn, zal dit best goed komen. De recensie DigiBirds eindigt dan ook zeer verdiend met 9 als rapportcijfer.

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 9/10

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Ellen schreef:

  Leuke recensie, we zijn ook zeker fan van de DigiBird. Misschien nog goed om te vermelden dat het fluitje ook als een ring voor het vogeltje kan worden gebruikt? Mijn dochter vindt dat in ieder geval fantastisch!

 2. Jurgen schreef:

  Heel leuk vogeltje mijn dochter heeft hem nu een dag of 5 echter vanmorgen deed ze de vogel aan en na een paar seconden spelen bleef de vogel hangen. Ofwel batterijen leeg. Leuk dat er een setje batterijen bij geleverd worden maar als de vogel het maar 5 dagen vol houdt dan heb je wel een arsenaal aan batterijen nodig.

  Gelukkig is hier de toysxl open op zondag dus mag ik vanmiddag even nieuwe batterijen gaan halen.

 3. suzanne schreef:

  Superleuke vogeltjes en tjilpen geweldig, maar de eerste keer moest ik terug naar de winkel omdat bij het ene vogeltje het snaveltje niet bewoog en bij de ander zn kopje niet (zingen deden ze overigens prima). Ik kreeg de indruk dat de verkoper dacht dat mijn kinderen er te hardhandig mee om waren gegaan, maar ze hadden ze nog niet eens in handen gehad. Uiteindelijk twee nieuwe gekregen en die deden het goed, maar vandaag opeens loopt het kopje van een van de twee helemaal vast en beweegt niet meer en dat terwijl hij vlak daarvoor nog vrolijk heen en weer tjilpte op de kast (geen handjes in de buurt geweest!!). De ander vertoont al sinds een paar dagen ‘gebreken’. Ze tjilpen wel en heel vrolijk ook, maar bewegen hun kopjes niet/nauwelijks meer. Heb de batterijen verwisselt, maar dat maakt helaas geen enkel verschil. Durf ook eigenlijk niet meer terug naar de winkel, gezien zijn vorige reactie. Vind t super jammer, want ze zijn ontzettend leuk, maar misschien toch erg kwetsbaar (zelfs als ze enkel op de kast staan). Zijn er meer mensen met soortgelijke ervaringen? Groetjes, Suzanne

 4. michiel schreef:

  Wat een onding! Alle batterijen die erbij zaten waren al zo goed als leeg. Binnen een dag na aanschaf door de 2 sets heen. Vandaag nieuwe batterijen erin gedaan en weer na een half uur geeft hij weer een signaal dat de batterijen leeg zijn. Waardeloos!

 5. Inge schreef:

  We hebben hetzelfde met 3 digibirds. Ik heb ze allemaal terug gebracht. Echt jammer want ze zijn echt wel leuk. En ook hier is er niet hardhandig mee om gegaan.

 6. Anja schreef:

  Superleuk vogeltje. Inmiddels heb ik via de Digibirds-app 14 nieuwe liedjes toegevoegd zodat mijn dochter gelijk alle liedjes heeft. De spelletjes die gespeeld moeten worden zijn nog niet te doen voor een 5 jarige..

 7. anisa schreef:

  ik wil ze ook gaan kopen maar weet niet goed als je ze aan en uit kunt zeten want heel de dag gefluit is wel lastig

 8. admin schreef:

  Hoi Anisa, het aan- en uitzetten van de DigiBird is heel gemakkelijk middels een knopje. Met vriendelijke groet, Redactie SpeelgoedMagazine.nl

 9. ilse32 schreef:

  Vogel omgeruild omdat hij bleef hangen. De volgende uit de verpakking gehaald en hapert direct bij zetten. Helaas terug gebracht.

 10. michiel schreef:

  De digibird van mijn dochter loopt steeds vast in de solo modus. Twee dagen geleden voor haar verjaardag gekregen.

 11. maarten schreef:

  Als een digibird blijft hangen in solo…tijd voor nieuwe batterijen!! En ja die gaan heel snel op! Ook de dure merken batterijen…Ik haal ze dan maar bij de action voor 0,42€ ofzo…