Crowdfunding Oklahoma Boomers

Oklahoma BoomersEen Nederlandse spel ontwikkelaar is een crowdfunding project gestart bij Spieleschmiede.com om voldoende geld bij elkaar te sprokkelen zodat het spel Oklahoma Boomers geproduceerd en in de markt gebracht kan worden.

Over Oklahoma Boomers

Oklahoma Boomers is een idee van de Nederlandse spel ontwikkelaar Martyn F uit Nijmegen. Het spel speelt zich af in het jaar 1889 in Amerika waar veel kolonisten (ofwel Boomers) een stuk landbouwgrond willen bemachtigen. Deze stukken grond, ook wel homesteads genoemd, moet je in dit spel zo groot mogelijk proberen te maken.

Volgens de bedenker van dit spel, Martyn F, krijg je tijdens het spelen van Oklahoma Boomers een beetje het spelgevoel van Go. In het begin van Oklahoma Boomers kun je namelijk niet alle mogelijke zetten overzien, waardoor je gedeeltelijk op gevoel dit spel moet spelen. Tijdens de testfase in het ontwikkelingsproces van dit spel duurde het eerste potje Oklahoma Boomers slechts tien minuten. Ieder volgend potje duurde iets langer, totdat er aan het eind van de testfase een half uur nodig was om het spel te spelen. Ieder keer dat het spel werd gespeeld, leerde de spelers meer over welke zetten goed waren en welke niet.

Oklahoma Boomers is een strategisch spel voor twee spelers en door de diverse startopstellingen zal dit spel niet snel vervelen.

Over Crowdfunding bij Spieleschmiede.com

Volgens Martyn F is crowdfunding de perfecte manier om met toekomstige kopers in contact te treden en feedback van de doelgroep te krijgen. Waar houdt deze groep van en wat willen ze eigenlijk? Op deze manier is het veel leuker om een spel in de markt te brengen dan het simpelweg te produceren en uit te brengen.

Oklahoma Boomers is niet het eerste spel dat Martyn F heeft bedacht. Eerder dit voorjaar bracht hij het spel Limes uit via Abacusspiele, in 2007 publiceerde hij het spel Wadi, in 2008 het spel Cities en in 2009 het spel TWRS. Cities is in 2009 overigens genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs en in Duitsland kwam Cities op de aanbevelingslijst van de Duitse Spiel des Jahres.

Om dit crowdfunding project tot een goed einde te brengen is in totaal €4300,- nodig. Dit bedrag moet uiterlijk 20 juli 2014 bij elkaar gesprokkeld worden om het project van start te laten gaan. Wil jij dit project meefinancieren? Ga dan naar de crowdfunding site Spieleschmiede.com om een bijdrage te leveren.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Dit vind je misschien ook leuk...