Nederlandse Spellenprijs 2014

Nederlandse Spellenprijs 2014 Tijdens Spellenspektakel 2014 op zaterdag acht en zondag negen november 2014 in het Beursgebouw in Eindhoven wordt de Nederlandse Spellenprijs 2014 uitgereikt. De Nederlandse Spellenprijs is dé kwaliteitsprijs van Nederland voor de in het Nederlands uitgegeven gezelschapsspellen. De Nederlandse Spellenprijs is in 2001 in het leven geroepen om de consument een onafhankelijk waardeoordeel te bieden en de betere gezelschapsspellen onder de aandacht te brengen.

Om genomineerd te worden moet een spel aan bepaalde voorwaarden voldoen. De spellen moet in het lopende verkiezingsjaar zijn uitgebracht en is gericht op of is geschikt voor volwassenen. Het spel moet een bord- of tafelspel zijn en moet in Nederland in het Nederlands zijn uitgegeven. Verder mag het spel nog niet eerder op de Nederlandse markt zijn uitgebracht en mag het geen verbetering of bewerking van een reeds uitgegeven spel zijn.

Winnaars Nederlandse Spellenprijs 2014

Qwixx - winnaar Nederlandse Spellenprijs 2014In de categorie ‘Familiespellen’ is dit jaar het spel ‘Qwixx’ van White Goblin Games de winnaar. Andere genomineerden in deze categorie waren ‘Hanabi’ van Selecta Spel & Hobby en ‘UGO!’ van PlayThisOne.

In de categorie ‘Experts’ is ‘De Legenden van Andor’ van 999 Games dit jaar de winnaar. Dit spel van 999 Games versloeg ‘Brugge’ van White Goblin Games’ en Russion Railroads van 999 Games.

Over de verkiezing Nederlandse Spellenprijs

De Legenden van Andor - Winnaar Nederlandse Spellenprijs 2014Ieder jaar worden er weer nieuwe spellen genomineerd en verkozen. De Spellenprijs commissie stelt een lijst samen van nieuwe spellen. Vervolgens nomineert een jury een aantal spellen uit deze lijst met daarbij de reden waarom ze genomineerd zijn. Deze lijst met genomineerde spellen moet volgens Spellenprijs de consument een handvat bieden bij de aankoop van een nieuw spel. Daarna bepaalt de jury welke van de genomineerde spellen in aanmerking komen voor de Nederlandse Spellenprijs van dat jaar, waarna de winnaar medio juni bekend wordt gemaakt. De uitreiking van de Nederlandse Spellenprijs zal tijdens het SpellenSpektakel in november plaatsvinden.

Bezoek Spellenspektakel 2014

Wil je de uitreiking van de Nederlandse Spellenprijs 2014 meemaken? Bezoek dan Spellenspektakel 2014. Op zaterdag 8 en zondag 9 november kun je Spellenspektakel van 10:00 tot 18:00 uur bezoeken in het Beursgebouw in Eindhoven. Een toegangskaart voor volwassenen kost €10,50, voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar kost de entree €4,- en kinderen tot vier jaar mogen gratis naar binnen.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit vind je misschien ook leuk...