Ouderwetse bordspellen populairder dan digitale games?

MonopolyUit een recent onderzoek van webwinkel bol.com blijkt dat de ouderwetse bordspellen nog steeds erg populair zijn en zich niet laten verdrijven door games zoals FIFA 14, Grand Theft Auto en Candy Crush. Zes op de tien Nederlanders zou volgens dit onderzoek zelfs nog regelmatig een gezelschapsspel spelen. Hoe kan dit? Zijn ouderwetse bordspellen populairder dan digitale games?

Populariteit gezelschapsspel
Gezelschapsspellen zijn zo populair omdat het gezellig is, je speelt een bordspel immers met minimaal 2 personen en vaak met nog meer. Deze ouderwetse spellen speel je met mensen waar je dicht bij staat zoals je eigen partner, gezin en vrienden. Mensen met wie je het gezellig wilt hebben. Vaak worden spellen dan ook gespeeld tijdens vakanties, op regenachtige middagen in het weekend of tijdens de feestdagen.

Het populairste gezelschapsspel is al vele jaren het welbekende en wereldberoemde bordspel Monopoly. Wist je trouwens dat er meer dan 25 verschillende soorten Monopoly versies bestaan? Ook Scrabble blijkt nog steeds razend populair te zijn. Verder blijkt dat nieuwe spellen die gebaseerd zijn op populaire televisie programma’s het ook erg goed doen zoals The Voice, De Jongens tegen de Meisjes en Ik Hou van Holland. Echter wanneer de TV shows niet worden uitgezonden daalt de verkoop van deze spellen ook.

Opvallend
In de resultaten van dit onderzoek komt niet naar voren hoe vaak men de digitale games speelt. Dus of de ouderwetse spelletjes echt populairder zijn zoals bol.com stelt is de vraag. Is het een simpele marketingtruc van bol.com om meer bordspellen te verkopen vanwege de hogere marges hierop in tegenstelling tot de lagere marges op digitale games? Of is het een feit dat de gezelschapspellen populairder zijn?

Ik neig ernaar te zeggen dat het een simpele marketingtruc is omdat er geen cijfers vermeld worden over de digitale (video) games. Een rapport van van de ‘stichting open deur’ is mijn bescheiden mening.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit vind je misschien ook leuk...