Ouderwets speelgoed is hip

Ouderwets speelgoedVolgens het Belgische ‘Zita Lifestyle’ is ouderwets speelgoed hip, speelgoed uit de jaren ’80 en ’90 is weer trendy en zeer geliefd. Naar speelgoed treintjes, Furby’s, Pokemon en knikkers schijnt weer veel vraag te zijn omdat de nieuwe generatie ouders van jonge kinderen met dit speelgoed is opgegroeid. Omdat ze er zelf mee hebben gespeeld weten ze dus hoe leuk het is.

Speelgoed fabrikanten
Veel speelgoedfabrikanten doen er alles aan om de speelgoed producten uit de jaren ’80 en ’90 opnieuw te produceren en tegelijkertijd deze speeltjes aan de eisen van deze tijd te laten voldoen. Fabrikanten innoveren dus oud speelgoed om digitale spelletjes te verslaan want de ouders kunnen het speelgoed van vroeger immers wel leuk vinden, uiteindelijk zijn het de kinderen die er mee moeten spelen.

Redenen van ouders
Veel ouders willen kinderen kennis laten maken het speelgoed waar zij vroeger mee gespeeld hebben. De meest voorname reden hiervoor is dat ouders het speelgoed zelf kennen en dit voor hen een referentiepunt is naar plezier. Een andere reden is dat ouders denken dat ze hiermee een betere band krijgen met hun kinderen. Ze kunnen nu verhalen vertellen over hun eigen kindertijd aan hun kinderen en denken dat hun kinderen het beter begrijpen doordat ze er zelf ook mee spelen. Deze klassieke speeltjes zijn volgens hun tijdloos.

Ben jij het er mee eens? Speelt jouw kind ook met ‘ouderwets’ speelgoed of moet hij/zij er helemaal niets van hebben? En wat is jouw favoriete speelgoed van vroeger? Een Game Boy met Tetris erop of iets anders? Laat je reactie achter onder dit nieuwsbericht, wij zijn erg benieuwd!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit vind je misschien ook leuk...