PlayStation 4 nummer 1 console in VS

PlayStation 4 nummer 1 console in VSWall Street Journal bericht deze week dat de PlayStation 4 in januari 2014 de bestverkochte game console is in de Verenigde Staten en daarmee de Xbox One mijlenver achter zich laat.

Verkoopcijfers Spelcomputers

Volgens dit onderzoek van de marktonderzoekers van de NPD Group is de PS4 van Sony afgelopen maand het best verkocht. Volgens Sony is haar game console dubbel zoveel verkocht als de spelcomputer van de meest in de buurt komende concurrent, waarmee ze waarschijnlijk de Xbox One van concurrent Microsoft mee bedoelen. Exacte verkoopcijfers zijn niet vrijgegeven door zowel NPD Group als Sony.

PlayStation 4 nummer 1 console in VS

De Senior Vice President van PlayStation, Guy Longworth, zegt dat gamers voor de PS4 kiezen omdat het de beste game console is om op te spelen. De PS4 is helaas slecht leverbaar maar Sony werkt enorm hard om zo snel mogelijk alle verkooppunten van een nieuwe voorraad te voorzien.

Microsoft haastte zich met een reactie door te claimen dat de spelcomputers van Microsoft ervoor zorgen dat de bespelers ervan de meeste games kopen. Dit gegeven komt ook naar voren in het onderzoek van de NPD Group. De Xbox 360 en Xbox One waren met een gezamenlijk marktaandeel van 47% marktleider en verkochten ruim 2 miljoen games zegt Yusuf Mehdi, Corporate Vice President of Marketing Strategy and Business for Xbox. En met het binnenkort uit te brengen spel ‘Titanfall’ dat exclusief verkrijgbaar is voor de Xbox One, Xbox 360 en PC, gelooft Microsoft dat ze dit marktaandeel nog verder kunnen vergroten.

PS4 vs Xbox One in Europa

Doordat de Xbox One niet in geheel Europa beschikbaar is en de PS4 wel is het tot nu toe een strijd waarbij Sony ruim in het voordeel is. In Nederland en België is de PlayStation 4 namelijk wel beschikbaar, maar de Xbox One van Microsoft nog niet.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit vind je misschien ook leuk...