Pro Competitie ESL Benelux Championship

Pro Competitie ESL Benelux ChampionshipDe wereldwijde esports marktleider ESL start de Pro Competitie ESL Benelux Championship. De Benelux is hiermee de tiende regio ter wereld waar een regionale pro competitie wordt georganiseerd met esports kampioenschappen op het allerhoogste niveau.

Over Pro Competitie ESL Benelux Championship

De Pro Competitie ESL Benelux Championship is een competitie voor esports kampioenschappen in de Benelux. Deze nieuwe Benelux competitie is specifiek ontworpen om lokale esports te versterken. De ESL Benelux Championship wordt in samenwerking met de Amsterdam Arena georganiseerd. Deze nieuwe esports competitie op het hoogste niveau bestaat uit competities voor de games Hearthstone™, Counter-Strike: Global Offensive en League of Legends met een totale prijzenpot van tenminste €25.000,-!

ESL Benelux ChampionshipJaap Visser van ESL zegt hierover: “De Benelux begint een ware hotspot voor esports te worden en wij doen er alles aan om deze ontwikkeling te steunen. De ESL Benelux Championship is de eerste belangrijke stap binnen de vele esports activiteiten die wij lokaal zullen lanceren en waarvan we niet kunnen wachten om ze aan te kondigen.”

De Europees Kampioen Hearthstone Thijs ‘ThijsNL’ Molendijk vindt het een goede stap voor Nederland en België: “Ik ben enorm blij dat ESL met de verschillende partners esports in Nederland en België op de kaart wil zetten.Voor Nederland en België is dit een goede stap, zodat spelers zich kunnen meten met de beste, zich verder kunnen ontwikkelen en meer spelers zich aansluiten bij de Europese top.”

Kwalificaties Pro Competitie ESL Benelux Championship

ESL Benelux Championship BannerDe eerste kwalificaties voor de Pro Competitie ESL Benelux Championship beginnen op 25 april met vier kwalificaties voor elke game over een periode van twee weken. Van iedere kwalificatie plaatst de top vier zicht voor de kwalificatie play-offs. In totaal kunnen zestien teams zich plaatsen voor de kwalificatie play-offs. Tijdens deze play-offs plaatsen acht teams zicht voor het uiteindelijke kampioenschap.

Voor de kwalificaties kan iedereen zich inschrijven. Een team moet bestaan uit drie of meer spelers uit België, Luxemburg of Nederland.

Na de kwalificaties start de groepsfase van de Pro Competitie ESL Benelux Championship op 20 mei. Deze groupfase duurt zeven weken. De League of Legends competitie wordt op maandag gespeeld, Counter-Strike: Global Offensive op woensdag en Hearthstone op donderdag. De wedstrijden starten om 19:00 uur en duren tot 23:00 uur.

De top vier van elke competitie plaatst zich rechtstreeks voor de play-offs in de Amsterdam Arena, waar in totaal €12.500,- aan prijzengeld wordt verdeeld.

Dit jaar kent de ESL Benelux Championship twee seizoenen met een totale prijzenpot van ten minste €25.000,-. Volgend jaar zal de Pro Competitie ESL Benelux Championship een vol jaar met drie seizoenen kennen. Nog meer over deze nieuwe esports competitie vind je op de officiële website van ESL Benelux.

Over de organisator ESL

De organisator van de ESL Benelux Championship is ESL. ESL het het grootste esports bedrijf ter wereld met verschillende online en offline competities in diverse games. ESL is bekend van onder andere de Intel Extreme Masters, ESL One, ESL Pro Series, StarCraft II World Championship series en verschillende amateur competities.

Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 5]

Dit vind je misschien ook leuk...