Stratego Waterloo 200 jaar

Stratego Waterloo 200 jaarAan de vooravond van één van de allergrootste veldslagen aller tijden stonden Napoleon en Wellington tegenover elkaar. De legendarische veldslag in 1815 te Waterloo staat bekend als de veldslag waarbij Napoleon Bonaparte definitief werd verslagen door een combinatie van Britse, Nederlandse, Hannoverse en Pruisische legers. Om de Slag bij Waterloo, nu 200 jaar later, te herdenken brengt Koninklijke Jumbo een speciale Waterloo editie uit van het klassieke bordspel Stratego: Stratego Waterloo 200 jaar.

Over Stratego Waterloo 200 jaar

Ben jij er klaar voor om het verloop van de Slag bij Waterloo te veranderen of onderga je hetzelfde lot als Napoleon 200 jaar geleden? Stratego Waterloo 200 jaar voert je terug naar juni 1815 waar het Franse leger onder leiding van Napoleon klaar staat om te strijden in de historische veldslag tegen het gecombineerde leger van Wellington en Generaal Blücher.

Dankzij de opzet van het spel en de bijhorende illustraties geeft Stratego Waterloo 200 jaar een getrouwe weergave van de echte veldslag. Deze editie van het bekende Stratego spel is losjes gebaseerd op de originele variant, met daarbij veel eigen spelregels en drie speelniveaus: basis, standaard en expert.

Spelregels Stratego Waterloo 200 jaar

Stratego Waterloo 200 jaar spelsituatieBij Stratego Waterloo 200 jaar kun je, net als bij de originele variant, de speelstukken van de tegenstander niet zien. Wel kun je zien welk legeronderdeel waar staat: Cavalerie, Infanterie of Artillerie. Anders dan in Stratego Original heeft ieder onderdeel verschillende zet mogelijkheden.

De speler die met Wellington het spel speelt, maakt als eerste zijn opstelling. Daarna volgt de opstelling van Napoleon. Het leger van Napoleon start als een groter en sterker leger. Na dertien zetten betreden, net als in de historische veldslag, de Pruisen het strijdveld om de het leger van Wellington te helpen. Om de veldslag te kunnen winnen moet Napoleon dus haast maken.

Om het spel te winnen moet je als eerste de opperbevelhebber van de tegenstander te pakken krijgen. Met het leger van Wellington moet je Napoleon pakken, met het leger van Napoleon moet je Wellington pakken. Ook kun je op een andere manier het spel al eerder beëindigen. Op de laatste rij van beide spelers staan de nummers één tot en met twaalf. Aan het begin van het spel trekken beide spelers een kaartje, dat ze geheim houden. Op dit kaart staan vier van deze twaalf nummers. Wanneer jij als eerste twee van deze geheime nummers weet te bezetten win je de strijd.

Stratego Waterloo 200 jaar is geschikt voor spelers vanaf 12 jaar en is vanaf nu verkrijgbaar bij de betere (online) speelgoedwinkels. De adviesverkoopprijs van dit spel is €49,99.

Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 4.3]

Dit vind je misschien ook leuk...