Recensie 1 Minute Bordspel

Naam: 1 Minute Bordspel
Producent: Just2Play
Adviesprijs: €19,99
Leeftijdscategorie: 8+

Verkooptekst fabrikant: 1 Minute, that’s the limit! Een razendsnel partyspel. Je speelt in twee teams die van alles moeten doen: tekenen, uitbeelden en omschrijven. O ja, klein probleempje: voor je het weet tikken de seconden weg, je hebt namelijk maar één minuut om de opdracht uit voeren!
Klopt dit? De titel partyspel heeft dit bordspel zeker verdiend! Wat een gaaf spel!

Recensie 1 Minute Bordspel

Recensie 1 Minute BordspelOm de leuke momenten met vrienden en familie nog leuker te maken brengt Just2Play vlak voor de feestdagen het perfecte spel hiervoor uit: 1 Minute Bordspel! Zeker tijdens de feestdagen is het gezellig om dit spel met elkaar te spelen. Dit spel speel je met de hele familie, je kunt het namelijk spelen met in totaal twintig spelers.

Over 1 Minute Bordspel

Dit spel speel je in twee teams. Deze teams moeten van alles doen: tekenen, uitbeelden en omschrijven. Maar wel binnen één minuut. Om te beginnen verdeel je de spelers in twee teams en leg je de tandwielen / woordfiches in een grabbelbak. Het speelbord leg je in het interieur van de doos met de wijzers op de klok en de zandloper naast de doos. Verder plaats je de drie categoriemarkers ieder in een hoek van het interieur en de drie puntenfiches worden op tafel gelegd. Wanneer alles klaar staat kun je aan de slag met dit spel.

Recense 1 Minute BordspelOm de beurt pakken de twee teams steeds drie woorden / tandwielen uit de grabbelbak. Slechts één teamlid krijgt de woorden te zien. Dit teamlid is op dat moment de acteur en moet de woorden uitbeelden, tekenen en omschrijven. Voordat de acteur mag beginnen met het pakken van de tandwielen en met het uitbeelden, plaatst een speler van het andere team de drie puntenfiches elk in een hoek van de speelveld bij een categorie naar keuze. Hiermee geeft de tegenstander aan hoeveel punten je kunt verdienen per opdracht.

Nu de teams klaar zijn, wordt de zandloper omgedraaid en gaat de minuut in waarin de woorden door de acteur moeten worden overgebracht naar zijn team. Voor ieder geraden woord krijgt het team de bijhorende punten. De punten die niet geraden zijn, gaan naar het andere team. Deze punten worden bijgehouden met de wijzers van de klok. Zodra je als team je wijzer een heel rondje hebt laten lopen, heb je gewonnen.

Om het spel spannend te houden, krijgt het team dat voorop ligt in de strijd de moeilijke opdrachten en het team dat achter ligt de makkelijke opdrachten.

Hoe kun je de woorden overbrengen naar je team?
Uitbeelden: beeld het woord uit met gebaren en bewegingen. Je mag geen klanken maken, maar wel aangeven welk deel van het woord je uitbeeldt en ook of je teamgenoten op de goede weg zijn.

Tekenen: teken het woord zonder cijfers en / of letters te tekenen. Je mag geen gebaren maken, maar wel aangeven welk deel van het woord je tekent en of je teamgenoten op de goede weg zijn.

Omschrijven: Omschrijf het woord zonder het woord zelf te noemen of letters en cijfers afzonderlijk te noemen. Je mag geen gebaren maken, wel klanken. Ook mag je aangeven of je teamgenoten op de goede weg zijn.

Bonus- en strafpunten: wanneer de puntenwijzer net iets voor het midden van de andere wijzer landt, moet je net zoveel stappen achteruit totdat de wijzer er precies naast past. Wanneer de puntenwijzer net iets voorbij het midden van de andere wijzer belandt, zet je de wijzer vooruit zodat die er precies naast past.

Een spelletje 1 Minute duurt ongeveer drie kwartier.

Conclusie recensie 1 Minute Bordspel

Na het spelen van 1 Minute Bordspel heeft de redactie van SpeelgoedMagazine.nl unaniem een zeer positief oordeel. Dit hilarische spel zorgt voor gezellige avonden waarbij niet alleen de vaardigheden van de uitbeeldende speler van belang zijn, ook het inlevingsvermogen van de rest van het team is belangrijk om punten te scoren.

Het spel zit in een stevige doos en is gemaakt van stevig karton. De meegeleverde handleiding beschrijft goed hoe dit spel gespeeld moet worden. Eigenlijk is er niets op dit spel aan te merken, zoals dat meestal is met de spellen van Just2Play. De redactie van SpeelgoedMagazine.nl kan dan ook niet anders dan de recensie 1 Minute Bordspel te waarderen met een zeer verdiende tien als eindcijfer.

1 Minute Bordspel is verkrijgbaar in de webshop van Just2Play.

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 10/10

Dit vind je misschien ook leuk...