Recensie Kurio Telekids TAB

Naam: Kurio Telekids TAB
Producent: KD Group
Adviesprijs: €99,99
Leeftijdscategorie: 3+

Verkooptekst fabrikant: Met de Kurio Telekids TAB kunnen kinderen vanaf drie jaar zelf aan de slag met een tablet zonder ouderlijk toezicht.
Klopt dit? Ja, je hoeft je niet zorgen te maken dat ze vreemde dingen tegenkomen via deze tablet.

Recensie Kurio Telekids TAB

Recensie Kurio Telekids TABTablets hebben net als smartphones een aantrekkingskracht op kinderen. Op tablets kun je zelfs beter online filmpjes kijken via YouTube dan via een smartphone! Daarom is het fijn om te weten dat er tablets waarmee kinderen op een veilige manier kunnen internetten, zonder dat je als ouder hier constant toezicht op moet houden.

Over Kurio Telekids TAB

De Kurio Telekids TAB is een ‘kindertablet’ voorzien van verschillende kindvriendelijke functionaliteiten. Wanneer je deze tablet voor het eerst aanzet, dien je als ouder een ‘ouder-account’ aan te maken. Het ouder-account beveilig je met een wachtwoord, zodat je kinderen de instellingen niet zelf kunnen aanpassen. Vervolgens stel je één of meerdere accounts voor de kinderen in, waarbij je gelijk de restricties kunt bepalen zoals wel of geen toegang tot het internet.

Kurio Telekids TABDe instellingen van de kinder-accounts zijn achteraf te wijzigen via het ouder-account. Dankzij deze speciale accounts hoef je niet bang te zijn dat je kind vreemde dingen tegenkomt op het internet. Net als de Kurio Smartphone bevat de Kurio Telekids TAB ook het Kurio Genius Internetfiltersysteem waarmee jij als ouder bepaalt of je kinderen bepaalde websites wel of niet mogen zien. Dit systeem wordt dagelijks geüpdatet en bevat een database met daarin ruim 450 miljoen websites.

Ook zijn er vanaf de Kurio Telekids TAB verschillende apps te downloaden waarmee kinderen zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen op gebied van diverse vaardigheden zoals onder andere lezen en rekenen. Middels het spaarbanksysteem kunnen kinderen zelf apps aanschaffen. Het spaarbanksysteem werkt als volgt: in de Kurio Store zetten ouders zelf geld op de rekening, waar kinderen vervolgens apps mee kunnen kopen.

Specificaties Kurio Telekids TAB

De Kurio Telekids TAB heeft de volgende specificaties:

– 7 inch scherm (1024 x 600)
– Dual Core Clovertrail Processor + 1,2 GHz Intel® Chip
– 8 GB geheugen, tot 32GB uitbreidbaar middels Micro SD
– Android versie 4.4
– WiFi b/g/n + BT 4.0
– Camera: Voor: 0.3 MPx, Achter: 2 MPx
– RAM: 1 GB DDR2
– Opladen via micro USB
– 3,5 mm koptelefoon aansluiting met geïntegreerde microfoon pin
– Inclusief siliconen bescherming tegen stoten (roze of blauw)

Conclusie recensie Kurio Telekids TAB

Kurio Telekids TABDe Kurio Telekids Tab is tablet welke je met een gerust hart aan je kinderen kunt geven, mede dankzij het Kurio Genius Internetfilter Systeem. Wanneer je al bekend met Android, is de Kurio Telekids TAB zeer eenvoudig uit te leggen aan je kinderen. Ben je gewend aan iOS? Ook dan is het vrij eenvoudig uit te leggen. Sommige dingen werken in het Android systeem iets anders dan bij iOS, maar zijn zo onder de knie te krijgen. Op dit systeem zijn geen vreemde apps vooraf geïnstalleerd. Na installatie hoef je daarom niet bang te zijn dat je kind met vreemde dingen in aanraking komt. De installatie is vrij simpel. Ook kunnen kinderen (nadat het ouder account is aangemaakt tijdens de eerste setup) gemakkelijk een account aanmaken. De Kurio Telekids TAB heeft een touchscreen dat goed reageert op aanrakingen. Erg fijn want je hoeft daardoor niet hard te drukken op het scherm.

De Kurio Telekids TAB is een tablet waarbij je je geen zorgen hoeft te maken. Je bepaalt zelf waar je kind wel of geen toegang tot heeft. Het Android systeem waar gebruik van wordt gemaakt bij de Kurio Telekids TAB is stabiel en is eenvoudig te bedienen. Het allerbelangrijkst is het Kurio Genius Internetfilter Systeem waarmee jij bepaalt wat je kind te zien kan krijgen. De redactie van SpeelgoedMagazine.nl kan dan ook niet anders dan de recensie Kurio Telekids TAB te beoordelen met het hoogste cijfer: een tien!

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 10/10

Dit vind je misschien ook leuk...