Recensie Kurio Smartphone

Naam: Kurio Smartphone
Producent: KD Group
Adviesprijs: €149,99 (Simlock vrij, zonder abonnement)
Leeftijdscategorie: 7+

Verkooptekst fabrikant: The Safest Smartphone!
Klopt dit? Het is absoluut veilig te gebruiken door kinderen, zodat je als ouder je geen zorgen hoeft te maken dat er vreemde dingen met deze smartphone gebeuren.

Recensie Kurio Smartphone

recensie Kurio SmartphoneSmartphones hebben een aantrekkingskracht op kinderen. Je kunt er immers spelletjes mee spelen, internetten en via YouTube online filmpjes bekijken. Het is dan ook geen fijne gedachte dat iedere website en elk filmpje bekeken kan worden via een smartphone. Wanneer je kinderen een smartphone hebben, heb je hier dan ook geen zicht op. Dat moet anders kunnen dachten de makers van de Kurio Smartphone en daarom hebben zij The Safest Smartphone ontworpen.

Over Kurio Smartphone

De Kurio Smartphone is een smartphone voor kinderen en is voorzien van diverse familievriendelijke functionaliteiten. Vooraf kun je als ouder per gebruiker een profiel instellen, waarna kinderen zelfstandig met de telefoon kunnen spelen zonder dat je bang hoeft te zijn dat er iets vreemds gebeurt. Er kan zelfs een tijdslimiet worden ingesteld, zodat er maar een vooraf bepaalde tijd mee gespeeld kan worden.

De Kurio Smartphone is voorzien van het Kurio Genius Internetfiltersysteem. Dit systeem bevat een database met ruim 450 miljoen websites. Dit systeem wordt dagelijks geüpdatet. Het gebruikersprofiel dat je als ouder hebt ingesteld, bepaalt vervolgens of het kind een website wel of niet mag zien.
Met de Kurio Smartphone hoef je er niet bang voor te zijn dat kinderen toegang krijgen tot bepaalde informatie, websites of apps die niet geschikt zijn bevonden voor kinderen.

Ouders kunnen inloggen in het ouder gedeelte, dat met een wachtwoord is beveiligd. In het ouder gedeelte kun je de instellingen voor de smartphone aanpassen. Ook kun je als ouders zien met welke telefoonnummers er gecommuniceerd wordt. De inhoud van de communicatie blijft echter afgeschermd, zodat de privacy van het kind niet wordt aangetast. Kurio wilt de dialoog tussen ouder en kind namelijk stimuleren. Hiermee wordt een verantwoord gebruik van de smartphone bespreekbaar gemaakt tussen ouders en kind.

Voor iedere leeftijd zijn er diverse leerzame apps te downloaden, zodat het kind zich niet hoeft te vervelen en tegelijkertijd spelenderwijs zich ontwikkeld.

Specificaties Kurio Smartphone

De Kurio Smartphone heeft de volgende specificaties:
– 4.0 inch TFT WVGA Display, Capacitive TouchPanel
– Resolutie: 800 x 480 pixels
– Systeem: Android 4.2
– Geheugen: 4GB (uitbreidbaar tot 36GB met additionele SD kaart tot 32GB)
– RAM: DDRII 1GB
– Camera achter: 5Mpx, voor: 2Mpx
– WiFi 802, 11 b/g/n
– Batterij: 1500mAh Li-ion batterij

Conclusie recensie Kurio Smartphone

De Kurio Smartphone is een fijne telefoon om aan je kind te geven, omdat je weet dat er geen gekke dingen mee kunnen gebeuren. Dankzij het speciale Kurio Genius Internetfiltersysteem heeft je kind alleen toegang tot websites, waarvan jij het hebt goedgekeurd. Ook is het een geruststellende gedachte dat je kunt zien met wie je kind communiceert, terwijl je kind toch zijn privacy behoudt (je kunt immers niet de inhoud van de berichten lezen). Dit spoort aan tot communicatie met je kind. Is dat niet waar een telefoon voor is? Communicatie.

De SIM kaart is makkelijk in de Kurio Smartphone te plaatsen. Soms heb je telefoons waarbij het enorm lastig is om het achterklepje van de telefoon af te krijgen, om uiteindelijk de SIM kaart erin te krijgen. Dit is gelukkig niet het geval bij de Kurio Smartphone, hierbij gaat het zeer simpel.

Het touchscreen van de telefoon reageert goed en vlot. Wanneer een touchscreen niet snel reageert, is dit behoorlijk hinderlijk. Bij de Kurio Smartphone is het touchscreen goed en reageert het snel op aanrakingen.

Het herkenbare Android systeem helpt ouders de telefoon snel in te stellen, zonder dat je de handleiding goed door moet lezen. Het Android systeem is ook door kinderen gemakkelijk onder de knie te krijgen. Verder is het fijn dat er geen gekke of vreemde apps vooraf geïnstalleerd zijn op de telefoon.

De Kurio Smartphone mag met recht een topper onder de smartphones genoemd worden. De gedachte dat je als ouder het telefoon- en internetgebruik van je kind kunt sturen is een fijne. Het Kurio Genius Internetfiltersysteem is – zoals de naam al aangeeft – geniaal. In onze test zijn we dan ook geen vreemde of gekke dingen tegen gekomen. De redactie van SpeelgoedMagazine.nl kan dan ook niet anders dan de recensie Kurio Smartphone te eindigen met een zeer verdiende tien als rapportcijfer voor de Kurio Smartphone.

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 10/10

Dit vind je misschien ook leuk...