Recensie Focus Drone

Naam: Focus Drone
Producent: Spectron Toy Company / Air Raiders
Adviesverkoopprijs: €49,95
Leeftijdscategorie: 12+

Verkooptekst fabrikant: Met de Focus Drone van Air Raiders maak je de prachtigste foto’s én video’s terwijl de drone door het luchtruim vliegt. De drone vliegt tot dertig meter en heeft twee snelheden.
Klopt dit? De prachtigste foto’s maak je niet tijdens het vliegen, de video’s zijn aardig maar niet van topkwaliteit.

Recensie Focus Drone

Recensie Focus DroneHoe gaaf is het om je eigen drone te hebben? Met de Focus Drone van Spectron haal je een betaalbare drone in huis inclusief HD camera. De Focus Drone kost slechts €49,95. De vraag is dan al snel: is het wel iets? Lees de recensie Focus Drone verder en bepaal het zelf!

Over Focus Drone

De Focus Drone is een plastic drone van 26 bij 26 cm waaronder een HD 1,2 megapixel camera is bevestigd. Tijdens de vlucht kun je hiermee foto’s en video’s maken, die worden opgeslagen op de 2GB meegeleverde SD kaart. De Focus Drone werkt op een meegeleverde oplaadbare accu. Deze accu is middels de meegeleverde USB kabel in veertig minuten compleet opgeladen. De module waarmee je deze drone op afstand kunt besturen werkt op vier AA batterijen die niet worden meegeleverd.

Wanneer je de drone vervolgens geïnstalleerd hebt en de handleiding goed doorgelezen, kun je aan de slag gaan. De bediening moet volgens de handleiding vrij eenvoudig zijn. Dat is het ook, maar… de besturing van de drone is vrij lastig wanneer je nog nooit zoiets hebt bestuurd. Het duurt dan ook even voordat je het onder de knie hebt. Het best kun je dan ook vooraf oefenen op een open veld, waarbij je de ruimte hebt en je rustig ermee kunt gaan vliegen.

Wanneer je het vliegen onder de knie hebt, kun je rustig aan eens proberen om een looping te maken of de drone rustig in de lucht te laten hangen. Vervolgens kun je aan de slag gaan met het maken van foto’s en video’s.

Recensie Focus Drone

Een foto gemaakt tijdens een vlucht met de Focus Drone

Conclusie Recensie Focus Drone

Recensie Focus DroneConcluderend kunnen wij zeggen dat de Focus Drone leuk is, maar je er niet al te veel van mag verwachten. In deze prijsklasse is het echter een redelijk ding. Verwacht je er heel veel van? Dan raden wij je aan om nog even door te sparen voor een duurder model.

De Focus Drone is voor beginners vrij lastig te besturen. Je moet dan ook even oefenen. Om de drone goed te kunnen besturen, moet het wel windstil zijn. Anders is het lastig om deze drone onder controle te houden.

Een ander minpunt is het feit dat er geen aan / uit knop op de drone zit. Je moet de drone dus uitzetten door de batterij te ontkoppelen. De besturing heeft overigens wel een aan / uit knop. Ook is de accu vrij snel leeg. Je kunt een minuut of tien vliegen met de Focus Drone.

Update 10-09-2015 – Van de importeur van de Focus Drone hebben wij begrepen dat de nieuwe versie van de Focus Drone welke nu verkrijgbaar is, wel een aan/uit knop heeft én dat de Focus Drone genomineerd voor Speelgoed van het jaar 2015 in de categorie 12+

Het is fijn dat er reserve propellers worden meegeleverd. Ik kan me voorstellen dat wanneer je de drone nog niet goed kunt besturen, je ze wellicht nodig hebt. De propellers zijn immers gemaakt van dun kunststof.

De foto’s die je met de Focus Drone maakt zijn niet van de hoogste kwaliteit. Je moet echt goed stil hangen in de lucht voor een redelijke foto. Wanneer er ook maar een beetje wind aanwezig is, krijg je een wazige foto.

Kortom, wij vinden deze drone een “redelijke” wanneer je niet al te hoge verwachtingen ervan hebt. Wil je meer kwaliteit, een goede camera, et cetera et cetera (en geloof me, dat wil je!)? Dan kun je beter een drone uit een hogere prijsklasse aanschaffen. De recensie Focus Drone wordt door de redactie van SpeelgoedMagazine.nl daarom gewaardeerd met een 5.

Zie hier onze test video met de Focus Drone en bepaal zelf wat je van de kwaliteit vindt:

Waardering recensie Focus Drone door SpeelgoedMagazine.nl: 5 / 10

Click to rate this post!
[Total: 13 Average: 3.2]

Dit vind je misschien ook leuk...