Recensie Playlab Ik leer Babydieren

Naam: Playlab Ik leer Babydieren
Producent: Koninklijke Jumbo
Adviesprijs: €9,95
Leeftijdscategorie: 2-4 jaar

Verkooptekst fabrikant: Leer alles over de verblijfplaats van dieren, mama dieren en baby dieren en nog veel meer!
Klopt dit? Ja, en daarom is het een heerlijk educatief spel!

Recensie Playlab Ik leer Babydieren

Recensie Playlab Ik leer BabydierenPlaylab Ik leer Babydieren komt uit de bekende collectie van ‘Playlab Ik leer’. Net zoals de andere ‘Ik leer spellen is ook deze variant bedoeld om peuters voor te bereiden op groep 1. Ontdek samen met je kind de verschillende dieren, de bijhorende babydieren en hun leefomgeving.

Over Playlab Ik leer Babydieren

In de doos van Playlab Ik leer Babydieren vind je een handleiding en twaalf puzzelkaarten met daarop het moederdier, baby dier en op de achtergrond is de leefomgeving van deze dieren afgebeeld. Je vindt op de puzzelkaarten dieren uit vier verschillende leefgebieden: dieren die op en rond de boerderij leven, dieren die in de wei rondlopen, dieren van de savanne en dieren uit het pool gebied.

In de handleiding zijn zes verschillende spellen beschreven waarmee je kind spelenderwijs de dieren en hun leefomgeving leert kennen. Speel het spel ‘Mama’s en baby’s’ waarin je kind de babydieren bij de juiste mama moet plaatsen. Benoem de dieren zodat je kind weet hoe de dieren heten en ze de volgende keer misschien wel zelf kan benoemen.
Een ander spelvariant is het spel ‘Waar woon ik?’, waarin de juiste leefomgeving van het dier gevonden moet worden. Met het ‘Verhaaltjesspel’ prikkel je de taalontwikkeling en fantasie van je peuter: verzin samen verhaaltjes zoals ‘Schaapje, is het niet koud op het poolijs? Ga maar snel naar je mama in de weide!’.

Conclusie recensie Playlab Ik leer Babydieren

Playlab Ik leer Babydieren is een educatief spel waarbij peuters leren om goed te kijken, na te denken en verbanden te leggen. Net als bij de andere spellen uit de ‘Playlab Ik leer’-serie zijn de puzzelkaarten uit Ik leer Babydieren ook gemaakt van stevig karton en daardoor geschikt voor kinderen vanaf twee jaar. De meegeleverde handleiding is zeer duidelijk geschreven.
De plaatjes op de puzzelkaarten zijn kleurrijk en mooi getekend. Kinderen kunnen de dieren goed herkennen.
Wij van SpeelgoedMagazine.nl vinden de spellen van ‘Playlab Ik leer’ zeer leerzaam voor peuters zodat ze straks vol zelfvertrouwen groep één kunnen binnenlopen. Ook Ik leer Babydieren is zeer leerzaam en goed bedacht. Daarom eindigt ook de recensie Playlab Ik leer Babydieren met een verdiende 10 als rapportcijfer!

Lees hier de andere Ik leer recensies: Ik leer Cijfers, Ik leer Letters.

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 10/10

Dit vind je misschien ook leuk...