Qukel – Speelgoed voor papa en kind

Qukel - Speelgoed voor papa en kindEerlijk speelgoed met een verhaal speciaal voor vaders en hun kinderen. Speelgoed voor vaders? Ja, voor vaders. Vaders spelen namelijk anders met hun kroost dan moeders en willen dollen met hun kids, knuffelen en samen gek doen. Qukel speelgoed is er voor vaders en hun kinderen in de leeftijd van 0 t/m 3 jaar dat leuk is om mee te spelen en tegelijkertijd de interactie bevordert. Dat is speelgoed van Qukel!

Over Qukel – Speelgoed voor papa en kind

Qukel KnisperKrantZoals gezegd is Qukel speelgoed speciaal ontwikkeld voor vaders en hun kinderen. Qukel is bedacht door een vader (Gerard Krijger) en uitgewerkt samen met een kinderpsycholoog en marktonderzoeker (Machteld Burema-Pijzel) en een communicatie specialist en antropologe (Aafke van Sprundel). De vader vroeg zich na de geboorte van zijn eerste zoon af, hoe hij er achter kon komen wat allemaal omgaat in het hoofd van zijn nog jonge zoontje. Om hier achter te komen is hij een cursus ontwikkelingspsychologie van 0-3 jarigen gaan volgen.

Vervolgens ontstond het idee – samen met Aafke en Machteld – om met deze kennis speelgoed te ontwikkelen wat gericht is op interactie tussen ouder / verzorger en kind. Volgens de drie partners van Qukel was er namelijk nog geen speelgoed op de markt dat hiervoor zorgt. Het speelgoed van Qukel kan in tien verschillende fases worden ingedeeld die te herleiden zijn naar wetenschappelijke onderzoeken die gepubliceerd zijn in het boek ‘Groeienderwijs: psychologie van 0 tot 3’ van dr. Ewald Vervaet.

Na een aantal marktonderzoeken werd besloten om vaders als doelgroep te nemen. Uit de onderzoeken blijkt namelijk dat na de geboorte alle aandacht naar moeder en kind gaan en de vaders met vragen blijven zitten. Vaders spelen namelijk anders met hun kinderen dan moeders: vaders willen graag fysiek contact en willen feiten weten, de moeders handelen meestal intuïtief. De vaders zitten dan vaak met vragen als ‘wat kan mijn kind in deze fase?’, ‘wat kan mijn baby al zien?’, ‘waarom pakt het eerst met twee handen en na een paar maanden met de handen los van elkaar’ en ‘hoe maak ik contact in de eerste maanden?’.

Daarom staan er op de speeltjes van Qukel verschillende feiten voor de vaders. Denk hierbij aan feiten zoals ‘Rood is de eerste kleur die baby’s zien’, ‘baby’s horen in mama’s buik voornamelijk hoge tonen omdat lage tonen worden weg gefilterd, daarom vinden baby’s met een hoge stem fijn om naar te luisteren’ en ‘reflexen van pasgeboren baby’s zijn restanten van de evolutie van de mens, de schrikreflex verdwijnt bij baby’s al na 1-2 maanden, maar bij apen pas na enkele jaren’.

Qukel speelgoed is veilig, duurzaam en eerlijk geproduceerd

Qukel KoppeltruckHet concept van Qukel is na de marktonderzoeken een feit. De volgende stap was het vinden van een producent om het speelgoed te produceren. In de zoektocht naar een fabriek kwamen de mensen van Qukel uit bij een fabriek in India die net was opgericht. Bij deze fabriek worden de speeltjes van Qukel voor een eerlijke prijs geproduceerd en zoveel mogelijk gemaakt van materialen die goed zijn voor het milieu. Denk hierbij aan speelgoed van katoen met biologisch afbreekbare verf.

Om hier zeker van te zijn moet de leverancier rapporten aanleveren ter kwaliteitscontrole bij iedere levering. Elke zending wordt bovendien gecontroleerd door SGS, een onafhankelijk bedrijf en wereldwijd het grootste bedrijf als het gaat om inspectie, verificatie, product testen en certificering op basis van mondiale regels en wetgeving.
De fabriek waar Qukel speeltjes worden geproduceerd, staat onder toezicht van CRC en is aangesloten bij de World Fair Trade Organisation.

De gedachte van oprichter Gerard Krijger heeft geresulteerd in Qukel: eerlijk speelgoed met een verhaal voor vaders en hun kinderen in de leeftijd van 0 t/m 3 jaar dat wisselwerking bevordert en leuk is om mee te spelen. De speeltjes worden geleverd met weetjes en speeltips en daardoor extra aantrekkelijk voor vaders. Met het speelgoed van Qukel kunnen vaders samen met hun kinderen lol hebben en fysiek contact maken. Van een slaapdoekje voor de allerjongsten tot een kleurenvanger voor de iets oudere kindjes: Qukel maakt het.

SpeelgoedMagazine.nl is druk bezig om enkele exemplaren te bemachtigen voor een speelgoed recensie op SpeelgoedMagazine.nl. Hou ons goed in de gaten voor onze ervaringen met speelgoed van Qukel!

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 4]

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Viktor schreef:

    Ik kreeg van mijn werkgever de Qukel geur/slaapdoekes cadeau. Super attent en leuk.