Recensie LEGO Kasteelcavalerie

Naam: LEGO Kasteelcavalerie
Producent: LEGO
Adviesprijs: €32,95
Leeftijdscategorie: 8-14 jaar

Verkooptekst fabrikant: Pas op voor de robots van Lord Business uit het kasteel met soldaten en ridders. Gebruik de kruisboog en de mobiele grondkatapult. Gebruik je creatieve vaardigheden en trek ten strijde met deze 2 in set.
Klopt dit? Ja, volledig.

Recensie LEGO Kasteelcavalerie

Recensie LEGO Kasteelcavalerie
Vorige week kreeg ik de LEGO Kasteelcavalerie set toegestuurd van de vriendelijke mensen van LEGO. De LEGO Kasteelcavalerie (70806) speelgoed set is een 2 in 1 set waarmee je je favoriete scenes uit de LEGO Film kunt na spelen. Bouw het kasteel na of maak een schip (kasteelcavalerie) om mee aan te kunnen vallen.

Over recensie LEGO Kasteelcavalerie

LEGO KasteelcavalerieMet de LEGO Kasteelcavalerie set kun je 2 verschillende creaties bouwen: het kasteel of het schip waarmee je kunt aanvallen. In deze set van LEGO zitten verder drie LEGO poppetjes: Sir Stackabrick, Gallant Guard en Sharon Shoehorn (uit ‘Waar is mijn broek?’). Voor beide bouwwerken zit er een uitgebreide bouwhandleiding bij, waarmee je stap voor stap de gewenste creatie kunt maken.
Wanneer je de handleiding opent, geeft LEGO eerst een handige tip: sorteer alle blokjes op kleur zodat je het juiste blokje makkelijker terug kunt vinden.

Zoals beschreven zijn de meegeleverde bouwinstructies erg duidelijk, waardoor het bouwen je gemakkelijk wordt gemaakt. Voor het kasteel is er een handleiding en voor de kasteelcavalerie zijn er twee instructie boekjes: één voor het grote schip en één voor de kleine robot met grijparm.

LEGO Kasteelcavalerie zij aanzichtVoor deze recensie zijn wij begonnen met het bouwen van de robot met de kasteelcavalerie. De bouwtijd hiervan was ruim een uur, wat kan liggen aan onze bouwvaardigheden. Waarschijnlijk zijn er genoeg kinderen die dit veel sneller kunnen. Het resultaat van het bouwen: een prachtig kasteelcavalerie schip dat exact lijkt op het plaatje dat op de doos is afgebeeld.

Conclusie recensie LEGO Kasteelcavalerie

Deze LEGO set bevat 424 stukjes LEGO gemaakt van kunststof. De blokjes zijn daarom erg stevig en kunnen goed tegen een stootje. De kleine accessoires zijn iets fragieler, maar dat moet kunnen omdat het voor kinderen vanaf acht jaar geschikt bevonden is. Kinderen van deze leeftijd hebben een fijnere motoriek dan kleine kinderen van bijvoorbeeld vier jaar. De lego blokjes van deze set zitten verpakt in een stevige doos.

Mijn conclusie is dat kinderen die van LEGO houden, zich hiermee erg goed kunnen vermaken. Wanneer ze de LEGO Film hebben gezien zal het alleen maar leuker worden omdat ze hiermee een deel van de film na kunnen spelen. Dit product van LEGO heeft wat mij betreft dan ook geen minpunten en verdient daarom een 10 als rapportcijfer.

Waardering door speelgoedMagazine.nl: 10/10

Dit vind je misschien ook leuk...