Kurio Lanceert Smartphone

Kurio Lanceert SmartphoneKurio maakt bekend de Kurio Smartphone en Kurio TAB voor kinderen te lanceren. De Kurio Smartphone is een veilige en leuke telefoon, waardoor ouders deze telefoon met een gerust hart aan hun kinderen kunnen geven. De lancering van de Kurio Smartphone en TAB staat gepland voor augustus 2014.

Kurio Smartphone

Kurio is geen nieuwkomer in dit segment en is bekend van onder andere de Kurio 7S Tablet, de kindvriendelijke tablet. Dankzij verschillende familievriendelijke functionaliteiten is deze telefoon vanaf het eerste gebruik door de ouder op verschillende manieren in te stellen. Iedere gebruiker van deze telefoon kan een eigen profiel krijgen. Na het instellen kun je je kind zonder toezicht rustig laten spelen met de mobiele telefoon. Het is zelfs mogelijk om op de GSM een tijdslimiet in te stellen, waardoor je kind niet de hele dag bezig is met zijn of haar telefoon.

De Kurio Smartphone werkt op Android en is voorzien van het Kurio Genius Internet Filtersysteem. Daardoor kunnen kinderen veilig via de telefoon browsen op het internet, zonder dat jij als ouder bang hoeft te zijn dat ze iets vreemds tegen komen.

De Android software kan OTA (over the air) geüpdatet worden wanneer er een nieuwe update beschikbaar is.

In het oudergedeelte – waar alleen de ouders kunnen inloggen – kun je zien met welke telefoonnummers gecommuniceerd is om zo toezicht te kunnen houden. De inhoud blijft afgeschermd, om de privacy van het kind niet aan te tasten.

Op het toestel zijn verschillende leerzame apps geïnstalleerd die uiteraard via de Google Play Store uitgebreid kunnen worden.

Doordat de Kurio Smartphone een GPS chip bevat, kun jij als ouder altijd zien waar je kind zich bevindt. Een ander ingebouwd veiligheidsaspect is het altijd contact op kunnen nemen met de ouders, zelfs wanneer het beltegoed op is.

Kurio Genius Internet Filtersysteem

Het Kurio Genius Internet Filtersysteem is één van de meest vooruitstrevende systemen op het moment. De database van deze internet filter bevat ruim 450 miljoen websites en wordt dagelijks geüpdatet. Het door de ouder ingestelde gebruikersprofiel bepaalt hoe streng het Kurio Genius Internet Filtersysteem wordt toegepast en welke websites dus wel of niet bezocht mogen worden.

Kurio lanceert Smartphone

Kurio lanceert de Kurio Smartphone in augustus van dit jaar. Het toestel is geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar en heeft een advies verkoopprijs van €149,99. Het toestel wordt simlock vrij zonder abonnement op de markt gebracht. Je kunt er dus zelf een sim kaart in doen.

SpeelgoedMagazine.nl probeert hier een exemplaar van te regelen om er een recensie over te schrijven.

Dit vind je misschien ook leuk...