Recensie Tantrix Match

Naam: Tantrix Match
Producent: Tantrix
Adviesprijs: €19,95
Leeftijdscategorie: 8+

Verkooptekst fabrikant: Een uitdagend concept! Je combineert het leggen van een puzzel met de logica die nodig is om een Sudoku puzzel op te lossen.
Klopt dit: zo goed als.

Recensie Tantrix Match

Recensie Tantrix MatchTantrix Match is een variant op Tantrix, waarbij je logisch moet nadenken en vooruitzien regeren is. Wanneer je een ander Tantrix spel al kent, is dit zeer herkenbaar en leuk. Ken je Tantrix nog niet? Dan is Tantrix Match het spel om hier kennis mee te maken en er verslaafd aan te raken! Tantrix Match is een spel voor één speler.

Over Tantrix Match

Wanneer je de speldoos van Tantrix Match opent vind je een opbergtray met speelbord, dertien Tantrix stenen, twaalf puzzelkaarten en de handleiding met spelregels. Iedere puzzel heeft een andere moeilijkheidsgraad en de meeste puzzels kennen maar één oplossing, wat betekent dat sommige puzzels op meerdere manieren opgelost kunnen worden. Er zijn vier moeilijkheidsgradaties: eenvoudig, gemiddeld, moeilijk en extreem.

Wanneer je alle twaalf de puzzels hebt opgelost, bevat de handleiding van dit spel nog een aantal spelvarianten om door te kunnen blijven spelen. Zo is er een variant die Freedom Match heet waarbij geen puzzelkaarten gebruikt worden en Headphone Match, een variant welke je samen met een ander kunt spelen. Ook zijn er twee uitbreidingssets verkrijgbaar: Junior en Expert. De fabrikant geeft aan dat er in de toekomst meerdere uitbreidingssets op de markt gebracht gaan worden.

Conclusie recensie Tantrix Match

Tantrix Match is een leuke en uitdagende puzzel die je scherp houdt. Wanneer je van een brain teaser houdt is Tantrix Match zeer zeker een aanrader.
De twaalf puzzelkaarten zijn gemaakt van karton, de opbergtray met speelbord en de speelstenen zijn gemaakt van stevig plastic. De Tantrix stenen hebben aan de zijkanten van de onderkant een lichte bolling, waardoor je ze gemakkelijk van het speelbord af kunt halen. Een groot pluspunt want hier is goed over nagedacht!
Tantrix Match heeft vele plussen en eigenlijk maar één minpunt. De deksel die de stenen op z’n plek houdt in de opbergtray, kan namelijk niet goed vastgezet worden. Wanneer je dit spel voor het eerst uit de doos haalt, wordt de deksel op zijn plek gehouden met plakband. Wil je het dus goed opbergen zonder dat de stenen eruit vallen, dan moet je de deksel steeds weer met plakband vast maken.
De recensie Tantrix Match eindigt daarom met een 9 als rapportcijfer. Tantrix: verbeter de deksel en dit spel krijgt een 10!

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 9/10

Dit vind je misschien ook leuk...