Opkomst van duurzaam speelgoed door plastic afvalberg

Opkomst van duurzaam speelgoed bij Reiger en de RaafLego van hout, bijtspeeltjes van 100% biologisch afbreekbaar materiaal, blokken in de natuurlijke vorm zodat je de boom er nog in voelt en ziet en poppetjes zonder gezichtsuitdrukking zodat de kids zelf kunnen bepalen of de pop blij of boos is. Door de groeiende plastic afvalberg is het niet meer dan logisch dat duurzaam speelgoed in opkomst is. Speelgoed dat kinderen uitdaagt om fantasie en creativiteit te gebruiken, speelgoed dat dicht bij de natuur staat. De opkomst duurzaam speelgoed is iets wat wij toejuichen.

Over duurzaam speelgoed

Kinderen moeten weer spelen zoals spelen is bedoeld. Met een eigen invulling, eigen creativiteit en veel fantasie. En dat met duurzaam speelgoed. Niet het speelgoed dat gemaakt is van plastic, kapot gaat en vervolgens op de plastic afvalberg terecht komt.

Reiger en de Raaf, een webshop van duurzaam speelgoed, wil in deze plastic wereld het verschil gaan maken. De visie van de oprichters van Reiger en de Raaf is dat ze ervan overtuigd zijn dat het klassieke beeld van speelgoed (felle kleuren, van plastic, het liefst met lichtjes en geluiden) in de toekomst zal gaan veranderen. Dit omdat steeds meer mensen ook ten opzichte van speelgoed bewuster keuzes zullen gaan maken.

Net als de visie van SpeelgoedMagazine.nl, vinden de oprichters van Reiger en de Raaf dat kinderen langer dan 5 minuten bezig kunnen zijn met een stuk speelgoed, dat zij zich weer leren focussen en concentreren. Daarom moet er goed speelgoed beschikbaar zijn. De opkomst van duurzaam speelgoed: denk bijvoorbeeld aan een houten stapelaar van Reiger en de Raaf, wat is het eigenlijk? Een berg? Een tunnel voor auto’s? Of zou het een grot zijn waar dieren kunnen schuilen? Het maakt niet uit wat het is, het stelt niks voor; behalve wat het kind er in ziet.

Opkomst van duurzaam speelgoed

De producten verkrijgbaar in de webshop van Reiger en de Raaf is speelgoed waarbij vanuit het kind wordt gedacht en aan het milieu. Het is duurzaam speelgoed met een verhaal. De makers van het speelgoed staan hier centraal, zodat je een goed beeld hebt van wie je koopt: het is duurzaam geproduceerd speelgoed, dat vaak in kleine werkplaatsen met de hand wordt gemaakt. Veel van het speelgoed is antroposofisch, wat betekent dat het kinderen uitdaagt en vrij laat in het verzinnen van een eigen spel. Bij Reiger en de Raaf vind je veel speelgoed van hout, op een eerlijke manier gemaakt, dat generaties lang meegaat.

Benieuwd? Neem eens een kijkje in de webshop van Reiger en de Raaf.

Dit vind je misschien ook leuk...