PLAYMOBIL bestaat 40 jaar

Playmobil bestaat 40 jaarIn 1974 bedacht oprichter Hans Beck de eerste PLAYMOBIL figuren: een ridder, een Indiaan en een bouwvakker. Het resultaat: PLAYMOBIL bestaat 40 jaar en is in deze periode een groot succes geworden waarin meer dan 2,7 miljard(!) PLAYMOBIL figuren zijn verkocht in ruim tachtig verschillende landen, waaronder Nederland.

PLAYMOBIL en actuele thema’s

In de veertig jaar dat PLAYMOBIL op de markt verkrijgbaar is, zijn er regelmatig sets ontworpen die inspeelden op de actualiteiten. Zo is er ooit een voetbal figuur geweest met nummer 14 die verwees naar de levende legende Johan Cruijff en is er een miniatuur versie op de markt gebracht van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.

Playmobiel Fairies Praalschip van de Koningin

Playmobiel Fairies Praalschip van de Koningin

In vier decenia zijn er ongeveer vierduizend PLAYMOBIL varianten geproduceerd met o.a. standaard poppen, draken, sporters, gezinnen, western figuren, piraten, dinosaurussen, brandweer, dieren, politie en feeën. Elk jaar komt het design team van PLAYMOBIL met nieuwe thema’s die aansluiten op de wensen van de doelgroep op dat moment. Door dit beleid te voeren blijft PLAYMOBIL ook voor de nieuwe generaties een speelgoed product dat aantrekkelijk is. PLAYMOBIL luistert goed naar haar fans en probeert suggesties altijd met aandacht te bekijken.

PLAYMOBIL bestaat 40 jaar festiviteiten

Omdat PLAYMOBIL 40 jaar bestaat is aan het einde van vorig jaar het startschot gegeven voor een reeks van festiviteiten. Afgelopen december (2013) is er door PLAYMOBIL een tentoonstelling geopend in het Historisch Pfalz Museum in Speyer te Duitsland. Deze PLAYMOBIL tentoonstelling neemt je mee op een reis door de rijke historie van PLAYMOBIL met behulp van PLAYMOBIL figuren en de verschillende PLAYMOBIL sets. De tweeduizend meter grote tentoonstelling bevat verder historische PLAYMOBIL collecties en verschillende collectors items die beschikbaar zijn gesteld door een aantal fans. De PLAYMOBIL tentoonstelling in het Duitse plaatsje Speyer is tot 22 juni 2014 te bezoeken. Wanneer je dit iets te ver vindt, kun je ook dichter bij huis een prachtige PLAYMOBIL tentoonstelling bezoeken in het Speelgoedmuseum te Deventer. Hier kun je het gehele jaar nog de ‘Op avontuur met PLAYMOBIL’ tentoonstelling bezichtigen.

Wanneer PLAYMOBIL nieuwe festiviteiten aankondigt in het kader van het veertig jarig bestaan, zal SpeelgoedMagazine.nl je er zo snel mogelijk over informeren.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit vind je misschien ook leuk...