Stratego Vintage

Stratego VintageWie kent het wereldberoemde spel Stratego niet? Dit iconische bordspel waarbij je de vlag van je tegenstander moet veroveren is in de afgelopen decennia al meer dan twintig miljoen keer verkocht! Daarom verschijnt er dit najaar Stratego Vintage, wat door Koninklijke Jumbo gelanceerd wordt. Stratego Vintage is Stratego in een nostalgische, vintage uitvoering in een chique houten doos. In deze prachtige verpakking zit een extra luxe speelbord en de originele rangen waarmee de speelstukken bedrukt zijn. Een perfect cadeau om aan te schaffen voor de gezellige decembermaand!

Over Stratego Vintage

Stratego Vintage is qua spel gelijk aan Stratego: het is een strategisch bordspel waarbij je de vlag van je tegenstander moet veroveren. Om er voor te zorgen dat jouw tegenstander niet jouw vlag verovert, moet je de meest tactische opstelling bedenken om je vlag te verdedigen terwijl je tegelijkertijd de vlag van je tegenstander moet toe-eigenen. In totaal heeft ieder ‘leger’ in Stratego Vintage veertig speelstukken in verschillende rangen inclusief de vlag.
In dit enerverende spel kunnen de speelstukken met een hoge rang de speelstukken met een lage rang verslaan. De bommen kunnen echter alleen met een mineur verslagen worden.

Stratego feiten

Stratego is een spel dat al jarenlang verkocht wordt. In Nederland wordt Stratego sinds 1958 al uitgegeven door Koninklijke Jumbo. Sinds 1958 wordt Stratego in de Verenigde Staten uitgebracht door MB die hiervoor een licentie heeft gekregen van Koninklijke Jumbo. Sinds 2010 is in de Verenigde Staten Spinmaster de uitgever. Stratego is zo populair dat er zelfs ‘Levend Stratego’ wordt gespeeld.

Stratego is tijdens de Tweede Wereldoorlog bedacht door de Joodse onderduiker Mogendorff. Aanvankelijk kende Stratego geen succes totdat Mogendorff het spel verkoopt aan de oprichters van Koninklijke Jumbo en er in het eerste jaar al ruim 15.000 exemplaren worden verkocht. Momenteel zijn er al meer dan twintig miljoen exemplaren wereldwijd verkocht en wordt Stratego al in meer dan vijftig landen verkocht!

Verkrijgbaarheid Stratego Vintage

Stratego Vintage is vanaf dit najaar verkrijgbaar via onder andere de bekendere webwinkels van Intertoys, Bart Smit en bol.com. De adviesverkoopprijs van Stratego Vintage bedraagt €49,99.

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 4]

Dit vind je misschien ook leuk...