Recensie Motorcycle Club

Naam: Motorcycle Club
Producent: Big Ben Interactive
Adviesprijs: €69,99
Leeftijdscategorie: 7+

Verkooptekst fabrikant: Become the King of the Road! Scheur met je motorclub op 22 van de meest bekende merken: BMW, Honda, Kawasaki, KTM, Suzuki en Yamaha.
Klopt dit? Je kunt absoluut op deze motoren rijden in dit spel.

Recensie Motorcycle Club

Recensie Motorcycle ClubWelkom in de wereld van motoren! Heb je altijd al willen rijden op motoren van de beroemdste merken ter wereld zoals BWM, Honda, Kawasaki, KTM, Suzuki en Yamaha? Dan is Motorcycle Club wellicht het spel om te spelen. Kies een motor uit en scheur rond op één van de twintig racecircuits die gebaseerd zijn op echte locaties. Ben jij er klaar voor?

Over Motorcycle Club

Recensie Motorcycle Club ScreenshotIn Motorcycle Club is het de bedoeling om de grootste motorclub ter wereld te worden. Je begint vanuit je eigen garage met drie motoren (Roadster, Custom- en Superbike). Elk motor heeft zijn eigen kenmerken: zo kun je met de Roadster handig de bochten nemen, is de Custom Bike handig om te rijden over de hobbelige stukken en kun je met de Superbike perfect rijden over de lange en snelle stukken. Een leuke bijkomstigheid in dit spel is dat je met één druk op de knop kunt wisselen van motor tijdens(!) de Race. Je begint in Motorcycle Club met drie motoren, maar tijdens de game kun je tweeëntwintig motoren vrijspelen van de grote racemerken zoals BMW, Honda, Kawasaki, KTM, Suzuki en Yamaha.

In MotorCycle Club kun je ervoor kiezen om een enkele race op een van de twintig gevarieerde circuits te rijden of om in de ‘constructors challenge’ een nieuwe motor vrij te spelen. Tijdens iedere race kun je ‘Kudos’ verzamelen door wheelies te maken, jumps uit te voeren of door poortjes te rijden. Met deze Kudos kun je volgende kampioenschappen vrij spelen.

MotorCycle Club heeft ook een online multiplayer mogelijkheid, waarmee je tegen drie andere spelers online kunt racen.

Conclusie recensie Motorcycle Club

Motorcycle Club is een spel dat leuk is om te spelen wanneer je van motorrijden houdt en virtueel op de motoren van verschillende bekende merken wilt rijden. Eigenlijk is dit het enige leuke aan deze game. Voor de rest valt dit spel ons (de redactie van SpeelgoedMagazine.nl) enorm tegen.

De beelden schokken en het standpunt van de camera is te laag. Hierdoor kun je je niet goed focussen op de weg en omgeving en mis je het overzicht, wat het motorrijden lastig maakt. Wanneer het standpunt van de camera iets hoger was geweest, zou het spel een stuk fijner zijn om te spelen. De ‘schokkende’ en af en toe te heftig bewegende beelden zijn niet bevorderlijk wanneer je last hebt ‘wagenziekte’ of iets dergelijks. Word je al misselijk van beelden tijdens het spelen van een spel als GTA of wanneer je gefilmde beelden ziet die iemand heeft geschoten terwijl hij of zij aan het rennen was? Dan raad ik je aan om dit spel over te slaan.

De graphics in dit spel zijn redelijk: niet slecht, maar ook niet spectaculair.

We kunnen concluderen dat Motorcycle Club een spel is waar je van moet houden. Denk je bij het lezen van de omschrijving van het spel: wat leuk! Dan is Motorcycle Club wellicht een spel dat perfect in je game collectie past. De adviesverkoopprijs ligt echter veel te hoog en mag wat mij betreft flink verlaagd worden.

De redactie van SpeelgoedMagazine.nl beoordeeld de recensie Motorcycle Club met een 6- als rapportcijfer.

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 6- / 10

Dit vind je misschien ook leuk...