Recensie Electro Wonderpen

Naam: Electro Wonderpen
Producent: Koninklijke Jumbo
Adviesprijs: €9,99
Leeftijdscategorie: 3+

Verkooptekst fabrikant: Electro biedt al tientallen jaren veel leerplezier door middel van educatieve thema’s in combinatie met slimme elektronica: een leuke manier om te leren over kleuren, vormen, cijfers en nog veel meer. Met licht en geluid!
Klopt dit? Kort samengevat: ja!

Recensie Electro Wonderpen

De Electro Wonderpen van Koninklijke Jumbo is verkrijgbaar in een versie voor jongens en een versie voor meisjes. In deze set vind je de ‘wonderpen’ inclusief 2 LR41 batterijen en ik blijf het herhalen: dat is een enorm pluspunt! Verder vind je in de doos nog een boekje met 18 kaarten. Plaats de batterijen in de wonderpen en je bent klaar om Electro Wonderpen te spelen.

Hoe werkt Electro Wonderpen van Koninklijke Jumbo?

Electro Wonderpen van Koninklijke JumboDe bedoeling van dit educatieve speelgoed is om met de wonderpen het juiste antwoord op de vraag te geven. Zo moet je kind bijvoorbeeld aangeven waar op de kaart groepjes van drie te vinden zijn, welk voorwerp een rode kleur heeft, wat neem je mee als je gaat paardrijden, wat hoort hier niet thuis, wat maakt deze schaduw, zoek de andere helft en meer. Wanneer je met de wonderpen op het zwarte rondje drukt bij het juiste antwoord, maakt de pen een geluid en licht het ledlampje op de pen groen op. Heb je het fout, dan doet de pen niets.

Kwaliteit van Electro Wonderpen van Koninklijke Jumbo

De wonderpen zelf is gemaakt van stevig plastic en erg degelijk. Het geluid dat eruit komt heeft een normaal volume en het lampje licht goed op. Zoals al eerder vermeld is het fijn dat de batterijen worden meegeleverd bij dit spel waardoor je direct aan de slag kunt gaan.

De plaatjes op de kaarten zijn duidelijk en kleurrijk getekend wat het daarom perfect maakt voor jonge kinderen. Wat wellicht voor verbetering vatbaar is, is het formaat van het boekje. Het is niet te klein, maar het zou iets groter mogen zijn. Gelukkig is dit niet storend waardoor Electro Wonderpen erg leuk blijft om mee te spelen.

Oordeel over Electro Wonderpen van Koninklijke Jumbo

Erg leerzaam voor jonge kinderen en enorm leuk om dit samen met je kind te doen. Omdat de meeste kinderen van 3 jaar niet kunnen lezen is het gewenst om dit samen te doen en zo quality time met elkaar door te brengen. Wanneer je alle vragen uit het boekje beantwoord hebt, ben je ongeveer vijftien minuten verder.

Nadat ik alle plussen en minnen bij elkaar opgeteld heb, is de eindconclusie dat Electro Wonderpen van Koninklijke Jumbo een educatief verantwoord spel is dat zeer geschikt is voor kinderen vanaf drie jaar. Ze leren de kleuren, ze leren te tellen en leren nog veel meer. Het rapportcijfer dat SpeelgoedMagazine.nl toekent aan Electro Wonderpen van Koninklijke Jumbo is daarom een ruime 9.

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 9/10

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Claire schreef:

    De electro wonderpen is bij mijn kids een echte topper. Alleen zijn de bladzijden er wel snel uitgescheurd… verder een topproduct!